Sektörel

4 yıl önce krediyle ev alanlar, şu an ev sahibi olmaya çalışan beyaz yakalıya 10 yıl fark attı! 

Konut kredilerinde faizler uçuşa geçmişken, düşük faizli kredi kampanyaları gündeme geldi. Bu kapsamda, geçtiğimiz yıllarda uygulanan düşük faizli kredilerle ev alanların şu an 3-5 bin TL taksit ödediğine dikkat çekiliyor. İşte ayrıntılar...

Türkiye'de son yıllarda karşı karşıya kalınan ekonomik kriz, yüksek enflasyonla birlikte en çok konut sektörünü etkiledi. Artan inşaat maliyetleri sebebiyle konut fiyatları rekor kırarken, kredilerdeki yüksek faizler de dikkatleri çekiyor. 

Konut kredisi faizlerinin yüksek seyretmesi sebebiyle, krediyle ev almak neredeyse imkansız hale geldi. Son günlerde sık sık düşük faizli krediler gündeme geliyor. 

Geçtiğimiz yıllarda uygulanan düşük faizli kredilerle ev alanların şu an 3-5 bin TL taksit ödediğine dikkat çekiliyor. Bu nedenle bu kredilerden faydalanmamış olanlar sık sık pişmanlıklarını dile getiriyor. 

51,1 bin takipçili Yatırımcı ve analist FinansSohbet isimli kullanıcı, https://x.com/FinansSohbet X hesabından konut kredileri ile ilgili bir paylaşım yaptı. 

Söz konusu paylaşımda "4 yıl önce, yüzde 0.65 faiz ile konut sahibi olanlar, şimdi aylık taksit ödemesi, aylık sigara parası olmuş durumdalar.

Şu an ev sahibi olmaya çalışan beyaz yakalıya en az 10 yıl fark atmış durumdalar.

İşte, yeni yüzyılda yeni Türkiye ekonomisi bu'dur" ifadeleri yer aldı. 

Peki ev alacaklar ve yatırımcılar düşük faizli konut kredisi ile ilgili neler söyledi? İşte o paylaşıma gelen yorumlar...

 

Altında ibreler yeşile döndü! Çeyrek altın fiyatları ne kadar oldu? Kapalıçarşı'da altın fiyatları son dakika!

TEB Eylül 2024 emekli promosyonu için tavan rakamı açıkladı!

Bu ay hesaplara 9 bin 77 TL yatacak! Yeni zamlı evde bakım maaşı sorgulama nasıl yapılır?