06 / 07 / 2024

400 bin talep ertelendi! Araç bulmada hâlâ sorun var…

400 bin talep ertelendi! Araç bulmada hâlâ sorun var…

Katlanan dünya otomobil üretim sıkıntısı ve çip krizi devam ediyor. Araç bulma konusunda da 400 bine yakın talebin ertelendiği söylenirken, tedarik sıkıntısının tam olarak bitmediği açıklandı.



DÜNYA ÜZERİNDEKİ ENFLASYON NEDENİYLE OTOMOBİL FİYATLARI ARTIYOR

Otomobil satış fiyatlarında otomotivcilerin sadece kurdaki artıştan etkilenmediğini ifade eden Anaç, dünya genelindeki enflasyona da işaret ederek, fiyatlara yansımak zorunda olan bir maliyet artışının her yer için geçerli olduğunu belirtti. Bunun dışında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını döneminde para bolluğu olduğunu ve para basıldığını anımsatan Anaç, bunun da getirdiği bir enflasyon ve baskının dünyada yer aldığını kaydederek, kasım-aralık döneminde kurun aşırı dalgalanmasıyla birlikte fiyatların arttığını ve bu artıştan çok etkilendiklerini bildirdi.

 400 bin talep ertelendi! Araç bulmada hâlâ sorun var…

ARAÇ TALEPLERİ ERTELENİYOR

2022 yılında oluşabilecek pazar tahminini de açıklayan Anaç, bu yılı 2021 yılı gibi öngördüklerini belirterek, 2018’den bu yana pazarda ötelenmiş bir talebin olduğunu hatırlatarak, 2021’de 737 bin, 2020’de ise bu civarda pazarın tamamlandığını vurguladı.

Türkiye’deki pazarın doğal büyüklüğünün 800-850 bin civarında olduğu bilgisini paylaşan Anaç, 2018 yılına nazaran değerlendirilmesi durumunda yaklaşık 300-400 bin ötelenmiş talep olduğunu açıklayarak, filo talebine bakıldığında orada da ciddi bir ötelenmiş talebin olduğunu, çok yoğun bir turizm pazarının beklendiğini söyledi. 

Peugeot Partner Van 2022 Mart fiyat listesi!


Geri Dön