11 / 05 / 2024

400 bin talep ertelendi! Araç bulmada hâlâ sorun var…

400 bin talep ertelendi! Araç bulmada hâlâ sorun var…

Katlanan dünya otomobil üretim sıkıntısı ve çip krizi devam ediyor. Araç bulma konusunda da 400 bine yakın talebin ertelendiği söylenirken, tedarik sıkıntısının tam olarak bitmediği açıklandı.



Devam eden çip krizinin dışında hammadde kaynaklı problemlerle mücadele sürüyor. Otomotiv sektöründe üretim problemleri hâlâ yaşanıyor.

Üretimden kaynaklı aksaklıklardan dolayı sıfır otomobile ulaşmada sorunların hâlâ devam ettiğini ve tedarik probleminin bitmediğini söyleyen Peugeot Türkiye Genel Müdürü İbrahim Anaç, bunun yalnızca kendi markaları için değil, bütün sektörün aynı durumda olduğunu kaydederek, Kasım-Aralık aylarında kur dalgalanması nedeniyle pazarın olması gerekenin yarısı kadar gerçekleştiğini belirtti. 

 400 bin talep ertelendi! Araç bulmada hâlâ sorun var…

130 bin adet beklenen Aralık pazarının 62 bin adet civarında gerçekleştiğine dikkati çeken Anaç, 65 bin civarında aracın ocak ve şubat aylarına sarktığını vurgulayarak, bunun ocak ve şubat ayındaki bulunurluk durumunu iyileştirdiğini ve bundan dolayı da ‘’sorun aşıldı’’ diye yanlış bir kanaatin oluştuğunu bildirdi. 

Ancak aralık ayına sarkan araçların satılmasının söz konusu olduğunu açıklayan Anaç, tedarik sorununun bittiğini söylemek için erken olduğunu anlatarak, henüz böyle bir şeyin görünmediğini aktardı.  


Geri Dön