28 / 04 / 2024

42 Maslak 3. LEED Sertifikası'nı aldı!

42 Maslak 3. LEED Sertifikası'nı aldı!

42 Maslak, kaliteli ve yeşil enerjiyi önemseyen malzeme kullanımı anlayışını LEED (Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik) GOLD Sertifikası ile zirveye taşıdı.



Bay İnşaat tarafından Maslak’ta hayata geçirilen 42 Maslak, ABD’deki Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından geliştirilen ve yeşil bina standartlarına uygun yapılara verilen “Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik (LEED)” Sertifikası’nı Gold seviyesinde aldı.


42 Maslak, kaliteli ve yeşil enerjiyi önemseyen malzeme kullanımı anlayışını LEED (Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik) GOLD Sertifikası ile zirveye taşıdı.


2014 yılında 42 Maslak Ofis 2 ve Ofis 3 blokları LEED Platinum sertifikası alan 42 Maslak; doğaya ve insana saygılı, sürdürülebilir binalar yaparak gelecek nesillere daha güzel bir dünya bırakmak için çalışmalarına son sürat devam ediyor.


42 Maslak, şimdi de A Kule’deki Rezidans ve Penthouse’larıyla LEED GOLD seviyesinde sertifika almayı başararak sürdürülebilirlik konusundaki ciddiyetini bir kez daha kanıtlamış oldu.


Projelerinde enerji verimliliğine ve sürdürülebilir yaşamın geliştirilmesine dikkat çeken Bay İnşaat, 42 Maslak’ta mevcut olan yeşil bina özelliğiyle enerji tasarrufunu yüksek oranda sağlıyor. Yeşil bina özelliği, doğaya saygılı olmasının yanı sıra projenin işletme maliyetlerinin ve aidatlarının da düşük tutulmasına büyük katkı sağlıyor.



Bu haber Vahdet Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Bay İnşaat tarafından, inşa edilen 42 Maslak, dünyanın en önemli yeşil bina sertifikalarından biri olarak kabul edilen “Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik (LEED) Sertifikası”nı bu kez Gold seviyesinde aldı.

Geçtiğimiz yıl, 42 Maslak Ofis 2 ve Ofis 3 blokları “LEED Platinum” sertifikası alan 42 Maslak; şimdi de A Kule’deki Rezidans ve Penthouse’larıyla dünyanın en önemli yeşil bina sertifikalarından biri olarak kabul edilen“LEED GOLD” seviyesinde sertifika alarak, sürdürülebilirlik konusunda çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.


maksimum fayda


3. kez LEED sertifikası almaktan duydukları mutluluğu dile getiren Bay İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Erol Özmandıracı, “42 Maslak gibi, insan yaşamına ve çevreye saygılı binaların yeşil olarak tanımlanabilmeleri için; su ve enerji kullanımı, sürdürülebilir arazi planlaması, ekolojik malzeme kullanımı, iç ortam hava kalitesi, kullanıcı sağlığı ve konforu, ulaşım ve atıkların kontrolü, akustik ve kirlilik gibi alanlarda belli standartları karşılaması gerekiyor. 42 Maslak’ın özel tasarımı, doğal ışıktan maksimum derecede yararlanırken binanın iç ve dış kısmında bulunan bitkiler, suyu az tüketen türlerden seçildi. İnşaat sırasında ortaya çıkan atıklar çeşitli yöntemlerle yeniden değerlendirildi, çevreci malzeme seçimi ve yapım tekniği uygulandı.” dedi.


AİDATLARI DÜŞÜRÜYOR


Projelerinde enerji verimliliğine ve sürdürülebilir yaşamın geliştirilmesine dikkat çeken Bay İnşaat, 42 Maslak’ta mevcut olan yeşil bina özelliğiyle enerji tasarrufunu yüksek oranda sağlıyor. Yeşil bina özelliği, doğaya saygılı olmasının yanı sıra projenin işletme maliyetlerinin ve aidatlarının da düşük tutulmasına büyük katkı sağlıyor. Tüm bu çalışmalarıyla Bay İnşaat ve 42 Maslak LEED sertifikalarına eklediği GOLD seviyesi ile konut sektöründeki başarısına sürekli yenilerini ekliyor.




Bu haber Milliyet Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


2015’te Ofis 2 ve Ofis 3 bloklarıyla ‘Leed Platinum’ sertifikası alan 42 Maslak, yeni yılda A Kule’siyle de ‘Leed Gold’ sertifikası aldı.


42 Maslak, dünyanın en önemli yeşil bina sertifikalarından biri olarak kabul edilen ‘Leed Gold’ seviyesinde sertifika alarak, sürdürülebilirlik konusunda çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

Üçüncü kez Leed sertifikası aldıklarını belirten Bay İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Erol Özmandıracı, “42 Maslak gibi, insan yaşamına ve çevreye saygılı binaların yeşil olarak tanımlanabilmeleri için; su ve enerji kullanımı, ekolojik malzeme kullanımı, akustik ve kirlilik gibi alanlarda belli standartları karşılaması gerekiyor. 42 Maslak, doğal ışıktan maksimum derecede yararlanırken binanın iç ve dış kısmında bulunan bitkiler, suyu az tüketen türlerden seçildi” dedi. 



Geri Dön