03 / 05 / 2024

BW Citadel Hotel, Gold Greening Hotel Sertifikası'nı aldı!

BW Citadel Hotel, Gold Greening Hotel Sertifikası'nı aldı!

BW Citadel Hotel, Gold Greening Hotel Sertifikasını aldı. BW Citadel Hotel, bu ay itibariyle, Gold Greening Hotel Sertifikasını aldı. BW Citadel Hotel Genel Müdürü Aytekin Güç, sertifikayı almaktan duydukları gururu dile getirdi.



Sultanahmet Ahırkapı sahilinde bir tarafta Marmara Denizini, diğer tarafta Ayasofya ve Sultanahmet Camisini görebileceğiniz BW Citadel Hotel, bu ay itibariyle, Gold Greening Hotel Sertifikasını aldı. BW Citadel Hotel Genel Müdürü Aytekin Güç, sertifikayı almaktan duydukları gururu dile getirdi.  

 

7 yılda 11 milyon dolar yatırım

 

Doğayı ve çevreyi koruyan çalışmalar ile lider rollerine devam ettiklerini kaydeden BW PLUS The President ve BW Citadel Hotelleri Genel Koordinatörü Recep Arifoğlu, şunları söyledi:

“2009 yılında BW PLUS The President Otel’de başlattığımız çalışmalarımız sonucunda, İstanbul’un ilk; Türkiye’nin ikinci ‘Yeşil Yıldız’a sahip olan oteli olduk. Ardından diğer otelimiz olan BW Citadel Otel’de, söz konusu çalışmalarımızı bu yıl tamamlanmış olup, TUROB’un Yeşillenen Oteller programı kapsamında, Gold Greening Hotel Sertifikasını almaya hak kazandık. Nitekim, her iki otelimizde yenileme, kalite ve teknik alt yapı çalışmalarına, son 7 yılda 11 milyon dolar yatırım yapıldı. Tüm ekibim ile aldığımız bu anlamlı sertifikalardan gurur duyuyoruz. Ayrıca, 30 Ağustos tarihinde açılması planlanan Radisson Blue Hotel Kayseri’nin, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan Yeşil Yıldız belgesi olacaktır” diye konuştu.

BW PLUS The President Hotel Teknik Müdürü Erdoğan Işıklar ise, yapılan çalışmalarla birlikte ilk etapta, BW Citadel Hotel’in elektrikte %19, doğalgazda %5, su kullanımında %12 tasarruf sağladığını sözlerine ekledi.

 



Geri Dön