Kira

5 bin TL'lik kirayı 17 bin TL yapmak isteyen ev sahibinden kiracısına tepki: Evimi gasp edemezsiniz!

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki gerilim her geçen gün artıyor. Ev sahipleri, kiraların evin rayiç bedeli altında kalmasından şikayetçi. Bir ev sahibi 5 bin TL'lik kirayı 17 bin TL yapmak istemesi üzerine kiracısı tepki gösterdi. 

Kira bedelleri; kiracı ile ev sahibi arasındaki gerilimi artırmaya devam ediyor. Evlerinin rayiç bedeli altnda kira almaları, ev sahiplerini zor duruma soktu. Düşük kiralar ödeyen kiracılar ise kiraların artırılmasına tepki gösteriyor. Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sorunların ardı arkası kesilmezken yeni bir olay daha gündeme geldi. 

Bir ev sahibi 5 bin lira kira aldığı evinin kirasını 17 bine yükseltmek istedi. Kiracı ise bu durumu kabul etmedi ve ev sahibiyle tartışmaya başldı.

Mağdur olan ev sahibi ise ''
“Benim 35 binlik kira değerinde olan evimi gasp edemezsiniz, evimde annem babam oturacak ihtiyacım var çıkın.” diyerek tepki gösterdi.

Konuyu sosyal medya hesabı X'ten paylaşan Amerika’da yaşayan girişimci Serkan J. İnci ''Böyle bir hukuk düzeninin olduğu ülkeye yatırım gelir mi?'' diye sordu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar... 

serkan j. inci @srkninci

Tasarruf yapıp ev alıyorsun, malın hakkında söz sahibi olamıyorsun.

Böyle bir hukuk düzeninin olduğu ülkeye yatırım gelir mi?

Alıntı
Bee Haber@beehaber

5 bin liralık kirayı 17 bin TL yapmak isteyen ev sahibi:

“Benim 35 binlik kira değerinde olan evimi gasp edemezsiniz, evimde annem babam oturacak ihtiyacım var çıkın.”

Üniversitelilerin kira çıkmazı: Öğrenci kentlerinde kiralar hala cep yakıyor!

Kiracılar dikkat! Kiracılar ev sahiplerine kira farkı ödeyecekler mi?