05 / 05 / 2024

5. Cadde’deki Simit Sarayı ciroda ikinci sıraya oturdu!

5. Cadde’deki Simit Sarayı ciroda ikinci sıraya oturdu!

Simit Sarayı’nın New York’ta geçen ay açtığı mağaza ciroda ikinci sıraya yükseldi. Günlük 30 bin TL’lik ciro yapan, simitin 1.45 dolardan satıldığı mağazanın aylık kirası 80 bin dolar.



Her gün 14 ülkede, 8 bin 600 çalışanı ile 650 bin kişiyi ağırlayan, bu yılı 78’i yurt dışında olmak üzere 318 mağazayla kapatmaya hazırlanan Simit Sarayı’nın New York’ta geçen ay açtığı mağaza ciroda ikinci sıraya yükseldi. Günlük 30 bin TL’lik ciro yapan mağaza, en fazla ciro yapan Mekke mağazasından sonra ikinci sıraya yerleşti. Üçüncü sırada ise Amsterdam mağazası bulunuyor. 

 

Londra ve Paris sırada

 

ABD mağazasının beklediklerinden çok daha iyi gittiğini belirten Simit Sarayı’nın İcra Kurulu Başkanı Abdullah Kavukcu, “Bu yıl, bizim için en gurur verici olay New York mağazamızın açılışını gerçekleştirerek lezzetlerimizi Amerika’ya taşımak oldu. Artık dünyanın en büyük perakende zincirlerinin yer aldığı 5. Cadde’de bir Türk markası var. 40 personelin hizmet verdiği New York Simit Sarayı her gün 850 kişiyi ağırlıyor. En çok ilgi gören ürünler Simit Burger ve Simit Pizza. 2015 sonuna kadar New York’ta 10 mağaza hedefimiz var” dedi  Ocak ayı sonunda Londra’da Oxford Street mağazasının açılışını yapacaklarını hatırlatan Kavukcu, şöyle devam etti: “Ardından da Paris’te Champs-Elysees’de mağaza açmayı hedefliyoruz. 2015’te en az 55’i yurtdışında 100 yeni mağaza açacağız ve 3 bin kişiyi daha istihdam edeceğiz. Avrupa üssümüzü Hollanda’ya kuruyoruz.  Suudi Arabistan’ın en büyük yatırımcı şirketlerinden Al Hokair Group ile birlikte  7 ülkede 125 mağaza açmayı hedefliyoruz. 2018 yılında 1.000 mağazaya ulaşacağız” diye konuştu. 

 


Halka arz da olacak

 

2014’ü 10 milyon adet üretim ve 300 milyon TL ciroyla kapatacaklarını belirten Kavukcu, 2015 yılı hedeflerini 500 milyon TL ciro ve 400 mağaza olarak açıkladı. Halka arzın planları arasında olduğunu belirten Kavukcu, “Halka arzı sadece Türkiye’de düşünmüyoruz” dedi.

 

MİLYONLARI VERİRSEN VAROŞTAN GELEN ÇOCUK HATA YAPAR

 

Atletico Madrid’de forma giyen milli futbolcu Arda Turan’ın ünlü Fransız model Camille Desbos ve Burcu Esmersoy ile birlikte rol aldığı Simit Sarayı’nın yeni reklam kampanyası Ocak ayında başlayacak. Abdullah Kavukcu, “Arda benim kardeşim. Ben bu şirketin başında olduğum sürece Simit Sarayı’nın reklam yüzü o olacak. Arda bu yıl da Madrid’de kalırsa oraya da mağaza açacağız” dedi. Arda Turan ise Madrid’de mağaza yeri bile baktıklarını anlatırken Türkiye’de futbol altyapısına yatırım yapılmasının önemine dikkat çekti. Turan, “Türkiye’de futbol 5-10 yıl sonra çok daha iyi olacak bence. Çünkü eğitime önem verilmeye başlandı, stadlar yenileniyor. Maalesef 5 milyon euroyu bir futbolcuya ödemek yerine altyapıya harcamayı kimse istemiyor. Sonra varoştan çıkan çocuklar bir anda o kadar çok para kazanıyor ki ister istemez hata yapıyorlar. Kendimden biliyorum da söylüyorum... Maalesef biz en üstten meyve almak istiyoruz ama aşağıya hiçbir şey yapmıyoruz.”

 



100 ‘Mahalle’ için 1.000 başvuru geldi

 

YENİ konseptleri Simit Sarayı Mahalle’nin büyük ilgi gördüğünü anlatan Abdullah Kavukcu, şunları söyledi: “Sokak ve caddelerde konumlandırılacak, fırın/cafe konsepti ile hizmet verecek olan Simit Sarayı Mahalle mağazaları 90-100 metrekare büyüklüğünde olacak. 375 bin liralık franchise bedelinin yarısını banka kredisi olarak kullanmak mümkün olacak. İlanlara çıkmadan 35 sözleşme imzaladık. İlana çıktıktan sonra 1.000’in üzerinde başvuru geldi.”

 

1.5 TL’ye simit satmayacağız

 

ABDULLAH Kavukcu, şu anda söz verdikleri gibi simiti 1 TL’ye sattıklarını, yeni yılda zam yapsalar dahi 1.5 TL’ye çıkmayacaklarını vurguladı. Kavukcu, “Ocak ayı itibariyle simit fiyatı Türkiye’de 1 TL, Avrupa’da 1.25 euro, Londra’da 1.25 pound, ABD’de 1.45 dolar, Mekke’de ise 6 riyal. 2014 sonuna kadar zarar etme pahasına simiti 1 TL’ye satacağız dedik ve sözümüzü tuttuk. Zam yapsak bile 1.25-1.30 arasında olur, 1.5 TL yapmayız” diye konuştu.



Vatan


Geri Dön