Sektörel

5 katlı apartman yapımı ne kadar sürer? 

İnşaat tamamlanma süreleri yapı ve inşaatı üstlenen firmalar tarafından değişkenlik gösteriyor.  Binaya ait kat sayısı, alan ve malzeme detayları inşaat süresini etkiliyor. Peki 5 katlı apartman yapımı ne kadar sürer?

İnşaat yapım süresi düzenli organizasyon, finansman ve standartlara göre belirtilmiş süre sınırlandırmalarına göre değişkenlik gösteriyor. Milyonlarca kişi ' Bir binanın inşaatı ne kadar sürer?'' sorusunu araştırıyor. Bu süreçte inşaat yapım aşamaları için harcanan süre ve diğer etkenler tek tek hesaplanmankta.  

İnşaat doktoru beş katlı bir apartmanın yapım süreciyle ilgili bilgi vererek ne kadar sürede tamamlanacağını açıkladı. Projelendirme ve Ruhsat süreci, yıkım ve hafriyat, kaba inşaat, ince işler, mekanik ve elektrik ile peyzaj gibi kriterlerdeki süreçen bahseden  İnşaat doktoru beş katlı bir inşaatın ortalama 12-18 ay süreceğini belirtti.

İşte İnşaat doktorunun sosyal medya hesabı X'ten yaptığı 'beş katlı bir binanın yapım süresi' paylaşımı  ve takipçilerden gelen yorumlar...

İnşaat Doktoru @insaatdr
5 Katlı Apartman Yapımı Ne Kadar Sürer?

 Ortalama 12-18 ay sürer.

Projelendirme ve Ruhsat süreci: 4 ay
Yıkım ve hafriyat: 1 ay
Kaba İnşaat: 4 ay
İnce işler: 8 ay
Mekanik ve Elektrik: 8 ay
Peyzaj: 1 ay

Bunlara ilaveten inşaat tamamlandıktan sonra ortalama 6 aylık iskan belgesi alım süreci bulunmaktadır.

İnşaat projelerinde 'kabul edilemez hata' faciaya neden oluyor! Depremde ilk bu evler yıkılıyor

İstanbul'da 10 daireli bir apartmanın inşaat maliyeti 30 milyon TL!