08 / 05 / 2024

5 katlı binanın altından geçen yol görenleri şaşırtıyor! 

5 katlı binanın altından geçen yol görenleri şaşırtıyor! 

Samsun İlkadım ilçesindeki 8 katlı kaçak binanın yıkılması sonucu, arkada kalan 5 katlı bina ortaya çıktı. Yanındaki binanın yıkılması sebebiyle, 5 katlı bina yolun üzerinde duruyor...



Samsun'un İlkadım ilçesi Kökçüoğlu Mahallesi Hisar Sokak’ta yıllar önce imar planında yol görünen araziye vatandaşlar 8 katlı kaçak bina yaptı. Belediyenin girişimleri sonucu 8 yıl önce bina yıkıldı. Yıkılan binanın arkasında kalan ve altından yol geçen 5 katlı bina da yolun üstünde ortaya çıktı.

Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere göre, 8 katlı binanın yıkılmasıyla sokaktan yaya geçişi 5 katlı binanın altından yapılıyor. Apartmanın altından geçen sokak, mahalle sakinlerinin yollarını kısalttı. Altından yol geçen binayı görenler ise şaşırıyor.

'Çıkmaz sokak' olarak isimlendirilen geçit, yayalar tarafından kullanılıyor. Yolun evlerine giderken kendilerine çok kolaylık sağladığını ifade eden mahalle sakini Emre Öztürk, "Evimize gidebilmemiz için çok kestirme bir yol" dedi.

5 katlı binanın altından geçen yol görenleri şaşırtıyor! 

"Bizim için kestirme yol"

Emre Öztürk, "Yıllardır bu sokaktan geçiyoruz. Çok ilginç bir sokak. Farklı bir yapı, burada oturanlar bu yoldan memnun mu, değil mi bilemiyoruz. Ama bizim evimize gidebilmemiz için çok kestirme bir yol. Zamanında bu şekilde yapılmış ve günümüzde de bu şekilde kullanıyoruz" diye konuştu.

"İlk gördüğümde şaşırmıştım"

Şerif Ay ise "Beş katlı bu binanın altından yol geçiyor. Vatandaşlar buradan gelip geçiyor. Gün içerisinde evleri alt sokakta olan vatandaşlara kestirme bir yol oluyor. 4 yıldır burada yaşıyorum, bu sokak bu şekilde kullanılıyor. İlk gördüğümde şaşırmıştım, burayı nasıl yapmışlar diye düşünüyordum. Bizde gün içerisinde çokça bu yolu kullanıyoruz. Buradan geçenler de şaşırıyorlar, onlar da çözmeye çalışıyorlar" şeklinde konuştu.


Geri Dön