30 / 04 / 2024

5 yeni turistik ekspres geliyor!

5 yeni turistik ekspres geliyor!

Doğu Ekspresi’ne yönelik yoğun talep sonrası hattın ‘turistik’ olarak hizmet vermesine vesile olurken, beş yeni ‘turistik ekspres’ hat daha yapılması planlanıyor.



Doğu Ekspresi’ne yönelik yoğun talep hattın ‘turistik’ olarak hizmet vermesine vesile olurken, beş yeni ‘turistik ekspres’ hat daha yapılması planlanıyor.

Toros, Ege, Pamukkale, Van Gölü ve Güney Kurtalan ekspreslerinin yataklı vagonlar hazırlanıp ‘turistik ekspres’ olarak da çalışması hedefleniyor.

Sabah gazetesinden Burak Erdem Çelik’in haberine göre, bu sayede Türkiye’ye gelen turistlere Efes Antik Kenti’nden Pamukkale’ye kadar birçok tarihi noktanın tanıtımı yapılacak ve bu rotalar gezginlerle buluşturulacak.

5 yeni ‘turistik ekspres’in de devreye girmesinin ardından Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Güneydoğu’nun turistik rotaları gezginlerle bir araya gelecek.

Otobüs turlarının ekspreslere entegre edilmesiyle birlikte ise Pamukkale Travertenleri, Konya Mevlana Müzesi ve Çatalhöyük, Van Gölü ve Akdamar Kilisesi, Göbeklitepe ve Balıklı Göl, Mardin Evleri ve Dara Antik Kenti, Diyarbakır Ulu Cami ve Meryem Ana Kilisesi turistik rotalara dâhil olacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı, bu ayın başında  Ankara  ile Kars arasında bulunan ‘Turistik Doğu Ekspresi’ hizmete girecek.

‘Turistik Doğu Ekspresi’nin ilk seferi 29 Mayıs’ta saat 20.00’da Ankara’dan Kars’a yapılacak.


Geri Dön