28 / 04 / 2024

50 bin liraya kaç TL kâr ederim? İşte mevduat faiz getirisi hesabı!

50 bin liraya kaç TL kâr ederim? İşte mevduat faiz getirisi hesabı!

Elinde nakit bulunduranlar hem mevcut paralarını korumak hem de belirli bir getiri sağlamak için mevduat hesaplarına yatırabiliyor. Her bankanın kendi mevduat hesaplarında çeşit çeşit faiz uygulamaları bulunuyor. Peki hangi bankada 50 bin liraya ne kadar kâr elde ederim? İşte detaylar...



32 günlük mevduat hesabı faiz oranları kaç TL sorusunun yanıtı araştırılan konular arasında yer alıyor. Ellerinde nakit bulunduranlar bankaların mevduat hesaplarına aktararak hem paralarını koruyor hem de kâr elde ediyor. İşte banka banka mevduat faiz getirisi hesabı...

MEVDUAT HESABI NEDİR?

Mevduat; süreli ya da süresiz, karşılıklı ya da karşılıksız bir şekilde bankaya yatırılan dövizi para veya değerli madenlere verilmiş olan isimdir. Mevduat hesapları ise bu fonları bir kişi ya da kurum ismine banka nezdinde kayıt altına alabilmek için açılır.

VADELİ MEVDUAT NE DEMEK?

Belirli bir süre için ve maddi bir karşılık beklenerek açılan hesap türüdür. Mevduat bankaları paraların bankada tutulacağı zamana göre hesapta bulunan paraya karşılık faiz öder. Vadeli mevduat hesapları bir-üç-altı aylık veya bir yıllık açılabileceği gibi 22 günlük, 42 günlük gibi gün hesabı şeklinde de açılabilir.

Müşteri vadeli hesaplar içerisinden de istediği zaman para çekme yetkisine sahiptir. Ancak vadenin bitiminden önce para çekmek istenmesi halinde kazanılan faiz üstünden indirim yapılır veya faiz hakkı kaybedilir.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön