28 / 04 / 2024

5000 TL destek ödemesini kimler alacak? Başvuru şartları nedir? 

5000 TL destek ödemesini kimler alacak? Başvuru şartları nedir? 

İhtiyaç sahibi vatandaşların merak içinde beklediği destek ödemeleri yapılmaya başladı. 5.000 TL destek ödemeleri sonunda başladı. Peki 5000 TL destek ödemesini kimler alacak? Başvuru şartları nedir? Ödemeler nereden alınacak? İşte detaylar... 




5000 TL ÖDEME YAPILACAK

İhtiyaç sahibi ailelere yapılan yardım ile gündemde yer alan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yeni destek ödemeleri hakkında önemli açıklamalar yapıldı.  Sosyal ve ekonomik destek ödemeleri için her ay muntazam ödeme gerçekleştiren bakanlık gereksinim sahibi ailelerinin yardımına yetişiyor. Aile ve Sosyal Hizmetler 
Bakanlığı aracılığı ile sunulan ödemeler için başvurular e-devlet sistemi üstünden yapılacak. Bunun yanında başvuru koşulları için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına da başvuru yapabilirsiniz. T.C kimlik numarası ve e-devlet şifreleri ile sisteme giriş yapan vatandaşlar başvuru formunu doldurarak ödemelerden yararlanabiliyor. Sisteme giriş yaptıktan sonra arama kısmına “Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Ön Başvurusu” yazarak formu doldurmanız kâfi olacak.

5000 TL destek ödemesini kimler alacak? Başvuru şartları nedir? 
BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığı ile sunulan destek ödemeleri için ailelere muntazam olarak ödeme yapılmaktadır. Yapılan son açıklama bağlamına  evlere aylık olarak 5.000 TL'ye kadar ödeme yapılacağı söylendi. Bakanlık aracılığı ile istenen koşulları sağlayan kişiler ödemelerden faydalanabiliyor. 
Hane akarı asgari ücretin üçte birinden az olan kişiler başvuru yapabilmektedir. Başvurular 3 gün içerisinde incelendikten sonra onay sms ile tarafları bildirilir.


Bakanlık aracılığı ile sunulan ödemeler kimi zaman bir kerelik kimi zaman da her ay muntazam olarak hesaplara iletilecektir. E-devlet üstünden başvuru yapan kişilerin kriterleri taşıması halinde ödeme yapılacağı söylendi. 65 yaş üstü kişilere yaşlılık aylığı, engelli kişilere engelli aylığı, bakıma muhtaç kişilere evde bakım maaşı gibi türlü ödemeler yapılmaktadır. Düzenli ödemeler için Bakanlığın resmi Web sitesi üzerinden detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

 


Geri Dön