30 / 04 / 2024

52 ilde KPSS’li ya da KPSS’siz personel alacak! Yaş şartı yok…

52 ilde KPSS’li ya da KPSS’siz personel alacak! Yaş şartı yok…

Bakanlıklar son aylarda KPSS’li ya da KPSS’siz personel alımlarını duyurmaya devam ediyor. Son dakika haberine göre Kültür ve Turizm Bakanlığı 52 ilmizde personel alımı yapacak. Yaş şartının aranmadığı personel alımında başvuru şartları ve başvuru tarihleri ile ilgili detaylar haberimizde...



Son dakika haberine göre bakanlıklara personel alımıyla ilgili bir gelişme daha var. Gelen son habere göre; Kültür ve Turizm Bakanlığı 52 ilimizde personel alımı gerçekleştirecek.

Yaş şartının aranmadığı personel alımında 18 yaşını tamamlayan herkesin başvurabileceği belirtildi.

110 KÜTÜPHANECİ ALINACAK

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın açıklamasına göre; 110 kütüphaneci alımı yapılacak. 52 şehirde yapılacak olan personel alımı için başvurular aralık ayında başlayacak.

KPSS ŞARTI ARANIYOR

Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alım ilanınabaşvurmak isteyenlerin KPSS puanına sahip olması gerekiyor. Adayların KPSS P3 puan türünden 70 ve üzeri puan almış olması isteniyor.

Başvuran adaylar başarı sırasına göre sıralanacak ve sözlü sınava çağırılacak.

LİSANS MEZUNU OLMAK ŞART

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na iş başvurusu yapmak için lisans mezunu olmak gerekiyor. Bilgi ve belge yönetimi, kütüphanecilik, arşivcilik, dokümantasyon ve enformasyon programlarının herhangi birinden mezun olma şartı bulunuyor

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

 


Geri Dön