19 / 05 / 2024

528 yataklı The Green Park Hotel 2010'da açılacak!

528 yataklı The Green Park Hotel 2010'da açılacak!

Anadolu Yakası'nda şu anda 14 şehir otelinin yapımı devam ediyor



İstanbul'un Anadolu Yakası turizm yatırımcılarının gözdesi haline geldi, Anadolu Yakası'nda şu anda 14 şehir otelinin yapımı devam ediyor. Bu otellerin devreye girmesi ile birlikte İstanbul, 9 bin 78 adet ilave yatak kapasitesine ulaşmış olacak.

İstanbul'da yaşam için ilk tercih bölgesi konumundaki Anadolu yakası, bu özelliğinden yavaş  yavaş sıyrılarak iş ve turizm merkezine dönüşüyor. İstanbul'a yapılan otel yatırımlarının artık Anadolu yakasına kaymasının başlıca nedenlerinden biri olarak; Anadolu yakasında otel sayısının Avrupa yakasına göre daha az sayıda olması gösteriliyor.

Anadolu yakasındaki otel sayısındaki bu yetersizlik, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yayınladığı Eylül 2009 tarihli istatistiklerinde net bir şekilde görülüyor. İstanbul'da 'Yatırım Belgeli"; toplam 75 konaklama tesisi yer alıyor. Bunun 54'ü Avrupa, 21'i ise Anadolu yakasında yer alıyor. Yine Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın geçen eylül ayma ilişkin istatistiklerine göre İstanbul'da "İşletme Belgeli" toplam 355 konaklama tesisi yer alıyor. Bunların da 323 adedi Avrupa yakasında faaliyet gösterirken, Anadolu yakasındaki işletme sayısının ise sadece 32 adette kaldığı görülüyor.

Şehir otelleri gündemde

İstanbul'da yeni otel projelerine göz attığımızda Anadolu yakasının, yatırımcıların gözdesi durumundaki Avrupa yakasına rakip olduğunu görülüyor. Rakamlarla irdelediğimizde; şu anda Avrupa yakasında 18 adet 5 yıldızlı otel projesi devam ederken, Anadolu yakasında bu sayı 14'e ulaşmış durumda. Avrupa ve Anadolu yakasında devam eden projelerin sonlanması ile 20 bin 52 adet ilave yatak kapasitesine ulaşılacak.

Anadolu Yakasının en büyük oteli Gren Park'ın olacak

Tekaş AŞ, Altunizade'de "Altunizade Princess" adıyla 300 odalı ve 5 yıldızlı bir otel inşa etmeyi planlıyor.

Kadıköy sahilinde, 2 bin 600 metrekare arsa üzerinde, 250 odası ve 5 yıldızlı olması düşünülen Kadıköy

Corner Otel, Taşyapı inşaat tarafından inşa ediliyor.

Bayraktar Grubu, Kurtköy'de yen alan Viaport AVM'nin yanında 340 odalı, 750 yataklı ve 22 toplantı salonu olacağı belirtilen Viaport Uluslararası Fuar Oteli bu yılın sonunda hizmete açmayı planlıyor.

Gren Park Oteller Grubu, 528 odalı The Green Park Pendik Hotel&Convention Center'ı 2010 yılında hizmete açmayı planlıyor. 

Yapılan araştırmalar sonucunda, istanbul otel sektöründe özellikle nitelikli yatak kapasitesine ihtiyaç olduğu görülmekte. Bu nedenle İstanbul'da önümüzdeki dönemde 5 yıldızlı otelden ziyade, 3 ve 4 yıldızlı  segmentte şehir oteli ihtiyacı ortaya çıkmakta.

Son dönemde Avrupa yakasında Basın Ekspres Yolu ve çevresinde açılmış olan CY Marriott İstanbul Airport Oteli ile Holiday Inn istanbul Airport North Otel, Anadolu yakasında ise Pendik Divan İstanbul Asia Otel'in açılmasıyla birlikte Pendik ve çevresinde gelişim olduğu görülüyor. Basın Ekspres Yolu üzerindeki fabrikaların "ticari imar" alarak, şehrin bu bölgesinde sanayiden ticarete bir dönüşüm yaşanacak olması, havaalanına da yakınlığı düşünüldüğünde bu hareketliliği haklı çıkarıyor. Bölgedeki değişim ile birlikte tekstil fabrikalarının arazileri üzerinde yeni alışveriş merkezi, ofis ve otel projeleri gündeme geliyor. 

Avrupa Yakasının yeni otelleri

Büyükdere Caddesi'nde, Palmali Gemi Hizmetleri ve Acentecilik Ltd. Şti tarafından, eski HSBC bankası binasında çalışmaların devam ettiği ve 80 odalı olması planlanan otelin, Aralık 2009'da açılması hedefleniyor.

Beşiktaş sahilinde, Tanrıverdi Holding'in eski Astro Türk Tütün Fabrikası binası yerine inşa etmesi planlanan 7 yıldızlı otelin, 2012 yılında tamamlanması bekleniyor.

Polat Holding'e bağlı MP inşaat, Balmumcu'da yapımına devam ettiği 220 odadan oluşacak 5 yıldızlı oteli için dünyaca ünlü otel zinciri Marriott ila anlaştı. Otelini 2011 yılında tamamlamayı planlanıyor.

Etiler'de Makyol Yatırım tarafından inşası süren Etiler Turizm Merkezi'nin 2010 sonunda tamamlanacağı belirtiliyor.

Beylikdüzü'nde, Akfen Holding tarafından 152  odalı olması düşünülen 3 yıldızlı

İbis Otel inşaatının, bu yılın sonunda bitirilmesi planlanıyor.

İstanbul Eyüp'te, Green Park Oteller Grubu,  Pierre Loti'nin yanındaki arazide butik otel  yapmayı planlıyor.

Hilton Hotels Corporation'ın Türkiye'deki stratejik ortaklarından Amplio, Sütlüce'de inşa edeceği 210 odalı Hilton Garden Inn projesini, 2011'in ilk çeyreğinde tamamlamayı planlıyor.

İstanbul'da önümüzdeki yıl hizmete girecek yeni oteller      

Otel ismi - yeri

Dedeman Bostancı Bostancı

Holiday Inn Express Bayrampaşa

Focus Hotel Esenler

Palmali Baku The Edition Hotel Beşiktaş

Kuttim Otel Pendik

Tuzla Yelken Otel Tuzla

Diamond of İstanbul Maslak

Onur Alpozan Otel Fatih

Altunizade Princess Hotel Üsküdar

Adela Florya Hotel Küçükçekmece J Divan İstanbul Pendik

Bomonti Turizm Kompleksi Şişli 

Verdi Palace Beşiktaş

Sonkar Otel Avcılar

Özdil Oteli Şile Ramada Şile

Cevahir Maltepe Hotel Maltepe

Ulubaba Oteli Silivri

İstanbul Maslak Ayazağa

Savanora Hotel Büyükçekmece

Akdağ Otel Adalar

Hilton Garden Inn Maltepe 

EEG Otel Beykoz

Ataköy Otel Bakırköy

Grand Tarabya Oteli Tarabya

Silence İstanbul Hotel Kadıköy

  Alrazi Küçükçekmece

Porto Vita Eyüp

Gold Star Hotel Fatih

Premier Vista Silivri

Mir Club Country Pendik

The Green Park Pendik

Rota Otel Bağcılar

Arı Oteli Beşiktaş

Donizetti Palas Beyoğlu

  Gümüşyaka Gümüş Oteli Silivri

MaristOtel  

Crown Plaza Bayrampaşa

Kalamış Otel Kadıköy

Orpn Pera 1 Otel Beyoğlu

Vilayet Otel Karacabey Fatih

Ouantum Hotel Bağcılar

Orjin Pera 2 Otel Beyoğlu

Corner Hotel-Kadıköy  

  Ortaköy Tovvnhouse Ortaköy 

Ekonomist/Mortgage

 


Geri Dön