27 / 07 / 2024

Beklenen müjde geldi: İçerenköy Hali tam 54 yıl sonra taşınıyor!

Beklenen müjde geldi: İçerenköy Hali tam 54 yıl sonra taşınıyor!

1970 senesinden beri mega kent İstanbul’un Anadolu yakasında hizmet veren İçerenköy Meyve ve Sebze Hali için beklenen müjde geldi. Söz konusu hal Tuzla bölgesine taşınıyor.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Senelerdir çözümü sağlanamamış olan İçerenköy Meyve Sebze Hali için bölge halkının beklediği müjde sonunda geldi.

Ataşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre 1970'ten beri mega kent İstanbul’un Anadolu Yakası’nda hizmet veren hal, zamanla yerleşim yerlerinin ortasında kalması nedeniyle başta trafik ve çevre kirliliği olacak şekilde çeşitli sorunlara neden oluyordu.

Beklenen müjde geldi: İçerenköy Hali tam 54 yıl sonra taşınıyor!

TAM 54 YIL SONRA TAŞINIYOR

Bölge halkının da tepkilerinden sonra geçtiğimiz senelerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi konuyla ilgili olarak düğmeye basmış ve hazırlanan proje ile söz konusu halin Tuzla’ya taşınması planlanmıştı.

Proje kapsamında İçerenköy’de 54 senedir faaliyet gösteren meyve ve sebze halinin yeni yeri Aydınlı’daki 450 bin metrekarelik araziye kurulacak mega kompleks oldu.

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da merakla beklenen seçimlerden önce müjdesini verdiği dev taşınma için çalışmalar aralıksız olarak sürerken bölge halkının beklediği güzel haberi ise Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel paylaştı.

Beklenen müjde geldi: İçerenköy Hali tam 54 yıl sonra taşınıyor!

YÜZDE 90'I TAMAMLANDI

Tuzla’daki söz konusu yeni hal alanına giderek konu ile ilgili olarak yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel paylaşımında “Kıymetli Ataşehirliler sevgili komşularım, yağmur çamur demeden sizler için çalışıyoruz. Hepinizin merakla beklediği İçerenköy’de yer alan hal binasının ne zaman taşınacağı sorusuna yanıt bulmak için bugün Tuzla’dayız. Yapmış olduğumuz incelemelerde öğrendik ki, 460 bin metrekareye kurulacak olan ve 236 bin metrekare kapalı olan bulunan yeni hal binasının yüzde 90’ı tamamlanmış.” ifadelerini kullandı.

Beklenen müjde geldi: İçerenköy Hali tam 54 yıl sonra taşınıyor!

TRAFİK ÇİLESİ SONA ERİYOR

İçerenköy Hali'nin Ataşehir’den taşınmasından sonra bölgede trafik sorunun çözüleceğine de değinen Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, “Halin taşınmasıyla beraber uzun zamandır kangren haline dönüşen trafik sorunu da çözülmüş olacak ve Ataşehirliler de rahat nefes alacak.” dedi.

62 BİN METREKARELİK YEŞİL ALAN ORTAYA ÇIKACAK
 

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada söz konusu hal binasının en hızlı içimde Tuzla’ya taşınması için sürecin yakından takipçisi olmaya devam edeceklerini de dile getiren Onursal Adıgüzel, ‘Ekrem Başkanımızın verdiği bu müjdenin takipçisiyiz. Proje tamamlandıktan sonra Ataşehirimiz, mükemmel bir 62 bin metrekarelik yeni yeşil alan kazanmış olacak. Hal binamızın yerinde kültür merkezleri, eğitim alanları, hizmet alanları ve yoğunlukla yeşil alanların yer aldığı çok büyük bir kompleks hayata geçecek. İçerenköyümüz, Ataşehrimiz devasal yeni bir yeşil alanla buluşacak” diye konuştu. 

Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel'in resmi X hesabı https://x.com/onursaladiguzel üzerinden yaptığı paylaşım şu şekilde:

Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel'in paylaşımına gelen yorumlar şu şekilde:

 

Emeklilik yaşı yükselecek mi? EYT yasası kalkacak mı?

Dolarda resmen deprem! Dolar için 36 TL... Merkez Bankası'ndan 1 tık alt

Podcastlere bile konu olan depo kiralama işi neden yükselişe geçti?


Geri Dön