Kentsel Dönüşüm

5.5, 6 büyüklüğünde depremde tüm binalar yıkılabilecek durumdaydı: Büyükçekmece Tepecik'te beklenen planlar imzalandı!

Tepecik merkezdeki binaların her birinin 5.5, 6 büyüklüğünde depremde yıkılabilecek durumda olduğunu aktaran Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Tepecik bölge halkının uzun zamandır beklediği planları imzaladı. İşte ayrıntılar...

Büyükçekmece Tepecik bölge halkının uzun süredir beklediği imar planları imzalandı. Büyükçekmece Belediye Meclisi Eylül Ayı Toplantısı’nda oy birliğiyle kabul edilen Tepecik Alt Havzası, Ulus ve Hürriyet Mahallelerinin birkısmına ait 1/1000’lik imar planları İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sunulmak üzere imzalandı.

Planları imzalayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, başta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. 

Büyükçekmece Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre; Tepecik bölge halkının uzun zaman sonra kavuştuğu imar planlarını İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sunmak üzere imzalayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, halkın yetkisiyle kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdıklarına dikkat çekti. 

"Tepecik Merkez imar planları Büyükçekmece Belediye Meclisi’nden oy birliğiyle geçti. Şimdi de imza attık, Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gidecek" diye konuşan Hasan Akgün, İBB Meclisinden çıktıktan sonra Ekrem İmamoğlu'nun onayıyla kendilerine geri geleceğini ve Tepecik Merkezdeki plan sorununun bitmiş olacağını vurguladı. 

Akgün, konuya ilişkin açıklamasında "Senelerden beri beklediniz. Biz gece gündüz Tepecik planlarıyla yattık kalktık ancak siyaset buna izin vermedi. 2024 31 Mart’ına kadar meclis çoğunluğu Ak Parti’de olduğu için çıkartamadık. Meclis çoğunluğunu bize geçtiğinde 3 ayda çıkarttık. Vatandaşımızın ve belediyemizin önünü açtık, inşaatlar yapılabilecek" ifadelerine yer verdi. 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, bu planların çıkmasıyla belediyenin de önünün açıldığına, kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kazanacağına dikkat çekti. 

"Tepecik merkezdeki binaların her biri 5.5, 6 depreminde yıkılacak durumda maalesef.  Koşar adım giderek vatandaşımızın can ve mal emniyetini sağlamak zorundayız" diye konuşan Akgün, "Vatandaşımız yetkiyi verdi, gereğini yaptık. Bundan sonra artık vatandaş, belediye, müteahhit üçgeninde Tepecik’te de, Tepecik Merkezde de kentsel dönüşüm hız kazanacak" açıklamasında bulundu. 

Hasan Akgün, söz konusu açıklamasını "Emeği geçen bütün arkadaşlarıma, Ekrem İmamoğlu Başkan’ıma, İBB Meclisi’ne 1/5000’liği hemen hızlıca geçirdikleri için çok teşekkür ediyorum. Büyükçekmece Meclisi’ne teşekkür ediyorum. Emek veren teknik arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Başkan yardımcısı arkadaşlarıma, müdürlerime çok teşekkür ediyorum. Tepecik Ailemize hayırlı olsun. Büyükçekmece’mize, Büyükçekmece Belediyesi’ne hayırlı olsun" diyerek tamamladı. 

Kirayı elden ödeyenlere kötü haber! Kira bedelinin yüzde 10'u oranında ceza kesilecek!

Mağdur ev sahiplerinin ortak sorunu: Kiracı ile yapılan sözleşmede ev sahibi 'yok' hükmünde!

Manisa 4.2 büyüklüğünde sallandı: Yer Bilimleri Uzmanı, 5.5 büyüklüğünde depreme dikkat çekti ve 'Tehlikeli bölge' dedi!