22 / 05 / 2024

56 milyarlık ceza affı! Tarih belli oldu!

56 milyarlık ceza affı! Tarih belli oldu!

1 Ekim itibariyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), çalışmalarına yoğun bir şekilde başlamaya hazırlanıyor. Başta ekonomi olmak üzere pek çok düzenleme 1 Ekim tarihinin gelmesiyle çalışma masasında olacak.



KYK BORÇLARINDA RAKAM 26 MİLYAR TÜRK LİRASI!

Cumhurbaşkanı öğrenim kredisi alan 3 milyon 157 bin gencin bulunduğunu ve 26 milyar liralık yükün kaldırılacağını açıklamıştı. Ardından bir müjde daha veren Cumhurbaşkanı, önümüzdeki yıldan itibaren kredi ödemesi başlayacak öğrencilerin artık sadece aldıkları kredi miktarından sorumlu olacaklarını söylemişti. 

Bu nedenle ilk etapta Meclise gelmesi beklenen düzenlemeler arasında öğrenim kredilerinin olacağı tahmin ediliyor. Cumhurbaşkanı tarafından KYK öğrenim kredilerinin geri ödemelerinde enflasyon farkı veya faiz uygulaması olmaksızın sadece alınan anaparanın geri ödenmesini şeklinde açıklanan  kanun düzenlemesi sonbaharda torba yasayla gelecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön