27 / 04 / 2024

59 ülkedeki yatırımcılar Türkiye'de buluştu!

59 ülkedeki yatırımcılar Türkiye'de buluştu!

Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, Avustralya, Kanada, Çin ve Hindistan’ın da aralarında bulunduğu 59 ülkeden katılımcılar Türkiye'ye akın etti. Bin 500 yatırımcı, “Cityscape Turkey”i ziyaret ederek gayrimenkul fırsatlarını değerlendirdi.



Uluslararası gayrimenkul sektörünün en köklü ve en prestijli markalarından Cityscape'in Türkiye'deki ilk fuarı Cityscape Turkey, dün başladı. Fuara büyük ilgi gösterildiğini belirten yetkililer, pazar günü kapatılmasına rağmen 3 bin 300'ün üzerinde yatırımcının fuara ön kayıt yaptırdığını kaydetti. Yetkililer, ön kayıt yaptıranların yüzde 47'sinin yabancı olduğunu, Türkiye gayrimenkul sektörüne yönelik bu ilgiye, fuarın daha önce defalarca yapıldığı farklı ülkelerde rastlanılmadığını vurguluyor.



MÜTEKABİLİYET YASASI HAREKETLENDİRDİ


59 ülkedeki yatırımcılar Türkiye de buluştu!



Fuarın Türkiye temsilcisi İSTexpo'nun Genel Müdürü İsmail Sezen, Cityscape'in bugüne kadar Dubai, Abu Dabi, Doha, Cidde, Kuveyt ve Seul'de düzenlendiğini, bu halkaya son olarak İstanbul'un eklendiğini söyledi. Mütekabiliyet Yasası ile yabancılara Türkiye'den konut, iş yeri ve ticari gayrimenkul satın alma imkanının sağlandığını anımsatan Sezen, bu yasa sonrası başta İstanbul ve Antalya olmak üzere yabancıların, ülkenin farklı şehirlerinden konut ve gayrimenkul ürünleri almaya başladığını anlattı.


Sezen, Türkiye'ye özellikle Körfez ve Orta Doğu'dan bireysel ve kurumsal yatırımcıların gelmeye başladığını, bunun altında yatan sebeplerden bazılarının “cazip yatırım fırsatlarının” ve “rahat tatil imkanının” yattığını aktardı. Son yıllarda Körfez ülkelerinden turistik amaçlı ziyaretlerin de ciddi şekilde arttığını ifade eden Sezen, “Burada gelip konut alıyorlar. Artık öyle ki alan kişi çevresini de getiriyor” dedi.


59 ÜLKEDEN 1500 YABANCI YATIRIMCI


Sezen, Cityscape fuarında 67 şirketin projelerinin yer aldığını ifade eden Sezen, şunları kaydetti: “Üç gün önce ön kayıtları kapattık. 3 bin 300'den fazla kişi kayıt yaptırmıştı. Bunun yüzde 47'sini yani bin 500'den fazlasını yabancılar oluşturuyor. Büyük bir yabancı yatırımcı ilgisi var. Birinci sırada Suudi Arabistan, ikincide Kuveyt, üçüncüde Katar, dördüncüde Birleşik Arap Emirlikleri geliyor. Ön kayıt yaptıran yabancıların ülkelerine baktığımızda 59 farklı ülke görüyoruz.”

 


Fuar için tereddüt yaşamadık


59 ülkedeki yatırımcılar Türkiye de buluştu!




Cityscape Grup Direktörü Wouter Molman, 2012 yılında beri Türk firmaları ile yakın çalışmaya başladıklarını, Türkiye'ye girme konusunda hiç tereddüt yaşamadıklarını söyledi. Molman, “Türkiye'deki fuara yapılan ön kayıt, Kuveyt, Katar gibi ülkelerde bu fuarı ilk düzenlediğimizdeki ile kıyaslanamayacak kadar fazla. Sebebei ise yıllardır düzenlenen bu fuar serileri sayesinde oluşan bizdeki veriler” diye konuştu.




Yeni Şafak


Geri Dön