02 / 05 / 2024

6 asırlık Çandarlı İbrahim Paşa Hamamı gerçek değerine kavuşuyor!

6 asırlık Çandarlı İbrahim Paşa Hamamı gerçek değerine kavuşuyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Tophane Endüstri Meslek Lisesi bahçesinde bulunan ve 1450 yılında yaptırılan Çandarlı İbrahim Paşa Hamamı’ nı ilk günkü ihtişamına kavuşturmak için çalışmaları başlattı...




Bursa Büyükşehir Belediyesi, Tophane Endüstri Meslek Lisesi bahçesinde bulunan ve 1450 yılında yaptırılan Çandarlı İbrahim Paşa Hamamı’nı ilk günkü ihtişamına kavuşturmak için çalışmaları başlattı.


Bursa’nın özellikle kültür turizmden hak ettiği payı olması için 2 bin 300 yıllık Bitinya surlarından 8 bin 500 yıllık arkeolojik bölgelere, 600-700 yıllık Osmanlı eserlerinden Cumhuriyet dönemi sivil mimari örneği yapılara kadar her alanda önemli çalışmaları hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 6 asırlık bir Osmanlı eserini daha ayağa kaldırıyor. Çandarlı Halil Paşa’nın oğlu Sadrazam İbrahim Paşa tarafından yaptırılan tarihi hamamın ilk günkü ihtişamına kavuşması için başlatılan proje ve ihale çalışmaları tamamlandı. Devlet Hastanesi’nin doğu kısmında, Tophane Endüstri Meslek Lisesi bahçesindeki tarihi Çandarlı İbrahim Paşa hamamında restorasyon çalışmalarına başlanırken, Büyükşehir Belediye Recep Altepe tarihi hamamda incelemelerde bulundu.


Tarihi hamamda uygulanacak projelerin tamamlandığını ve ihalenin de bittiğini dile getiren Altepe, artık restorasyon çalışmalarının başladığını söyledi. Bursa’nın kültür hayatına hizmet verecek bir eseri daha ayağa kaldıracak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Altepe, “Bugüne kadar Bursa’ya kazandırdığımız tüm eserler gibi Çandarlı İbrahim Paşa Hamamı da restorasyonun ardından ihtişamlı görüntüsüne kavuşacak. Şimdiden Bursa’mıza hayırlı olsun” dedi.



Orhangazi Haber


Geri Dön