20 / 05 / 2024

6 asırlık bursa Çandarlı İbrahim Paşa Hamamı nerede

6 asırlık bursa Çandarlı İbrahim Paşa Hamamı nerede

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Tophane Endüstri Meslek Lisesi bahçesinde bulunan ve 1450 yılında yaptırılan Çandarlı İbrahim Paşa Hamamı’ nı ilk günkü ihtişamına kavuşturmak için çalışmaları başlattı...

Bursa'da iki asırlık bina restore edildi!

Bursa'da 19. yüzyılda tüm özellikleriyle inşa edilen, Devlet Misafirhanesi ve Rus Konsolosluğu olarak kullanılan sonrasında konut özelliği taşıyan bina restore edildi.

Çanakkale'deki iki asırlık cami restore edilecek!

Çanakkale'nin Çan ilçesinde, Kumarlar köyünde yer alan ve yaklaşık 2 asır önce inşa edilen cami restore edilecek.

Afet riskini azaltmak, önümüzdeki süreçte en çok ağırlık vereceğimiz konu olacak!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Afet riskini azaltmak, önümüzdeki süreçte en çok ağırlık vereceğimiz konu olacaktır. Şu anda 6 vilayette arkadaşlarımız çalışmalarını hemen hemen tamamladılar. " diye konuştu.

Teknoloji devleri asırlık şirketlerin yerlerini alıyor!

Asırlık şirketlerin yerini, 5-10 yıllık geçmişi olan teknoloji devleri alıyor. Ekonominin dumansız milyar dolarlık fabrikaları yükseliyor...

Bursa'da 4 asırlık mevlevihane restore ediliyor!

Çalışmalarına devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, kaderine terk edildikten bir süre sonra yıkılıp yerine su depoları inşae dilen 400 yıllık Bursa Mevlevihanesi'ni gün yüzüne çıkarıyor.

Siirt'teki asırlık Delikli mağaralar turizme kazandırılıyor!

Siirt'te Delikli Taş olarak bilinen Rasıl Hacar bölgesinde asırlık Delikli mağaraların yenilenmesi planlanıyor. Milli Park olarak bilinen bölgede işletmecilik yapan İshak Yargıcı, mağaraları restore ederek turizme kazandıracaklarından bahsetti.

Antalya'daki 4 asırlık Tekeli Mehmet Paşa Camisi restore ediliyor!

Antalya'nın simge camileri arasında olan 4 asırlık Tekeli Mehmet Paşa Camisi restore ediliyor, çalışmalar tamamlandığında cami müze işlevi görecek.

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin etrafındaki binalar yıkılacak!

Bursa’da Orhan Bey Cami ve Yıldırım Beyazıt tarafından yaptırılan Ulu Cami’nin yanı sıra irili ufaklı çok sayıda tarihi hanın bulunduğu Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin etrafında tüm binalar kaldırılacak ve kentin merkezinde 7 asırlık bir tarih adası oluşturulacak.

Bursa Mevlevihanesi küllerinden yeniden doğuyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından onarım çalışmalara başlayan 4 asırlık Bursa Mevlevihanesi, özgün kimliğiyle hayata geçirilecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Eser, Bursa turizmine de değer katacak” diye konuştu.

9 asırlık Notre Dame Katedrali yandı!

9 asır önce Paris'te inşa edilen tarihi Notre Dame Katedrali 8.5 saatte kül oldu. Ülkede tarihi yapıyı yeniden ayağa kaldırmak için bağış kampanyası düzenleneceği açıklandı.

4 asırlık Midillili Ali Reis Camisi'nde restorasyon başlamadı!

İstanbul’da üzerine 600 yıllık çınarın düşmesi sonucu kullanılamaz hale gelen 434 yıllık Midillili Ali Reis Camisi’nde restorasyon bir türlü yapılamadı. 

Kayseri Kocasinan'daki 8 asırlık cami restore ediliyor!

Kocasinan Belediyesi, Himmetdede Mahallesi’nde yer alan 8 asırlık tarihi camiyi restore ediyor. 

İzmit'teki asırlık cami restore edildi!

Şimdiye kadar onlarca tarihi eseri ayağa kaldıran İzmit Belediyesi, Bağlıca Köyü’ndeki asırlık camiyi de restore etti.

6 asırlık bursa Çandarlı İbrahim Paşa Hamamı nerede Haberi

6 asırlık bursa Çandarlı İbrahim Paşa Hamamı nerede


Bursa Büyükşehir Belediyesi, Tophane Endüstri Meslek Lisesi bahçesinde bulunan ve 1450 yılında yaptırılan Çandarlı İbrahim Paşa Hamamı’nı ilk günkü ihtişamına kavuşturmak için çalışmaları başlattı.


Bursa’nın özellikle kültür turizmden hak ettiği payı olması için 2 bin 300 yıllık Bitinya surlarından 8 bin 500 yıllık arkeolojik bölgelere, 600-700 yıllık Osmanlı eserlerinden Cumhuriyet dönemi sivil mimari örneği yapılara kadar her alanda önemli çalışmaları hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 6 asırlık bir Osmanlı eserini daha ayağa kaldırıyor. Çandarlı Halil Paşa’nın oğlu Sadrazam İbrahim Paşa tarafından yaptırılan tarihi hamamın ilk günkü ihtişamına kavuşması için başlatılan proje ve ihale çalışmaları tamamlandı. Devlet Hastanesi’nin doğu kısmında, Tophane Endüstri Meslek Lisesi bahçesindeki tarihi Çandarlı İbrahim Paşa hamamında restorasyon çalışmalarına başlanırken, Büyükşehir Belediye Recep Altepe tarihi hamamda incelemelerde bulundu.


Tarihi...