07 / 05 / 2024

60 bin işçiyi müjde! Yasa meclisten geçti! Resmi Gazete’de ne zaman yayımlanacak?

60 bin işçiyi müjde! Yasa meclisten geçti! Resmi Gazete’de ne zaman yayımlanacak?

Geçici işçiye kadro haberleri gündemdeki yerini korurken, kadro düzenlemesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. 60 bin işçiyi yakından ilgilendiren geçici işçiye kadro düzenlemesinin yürürlüğe girmesiyle beraber geçici işçilerin kadrolu işçi olarak çalışmaya başlayacak.



GEÇİCİ İŞÇİYE KADRO NE RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANACAK?

60 bin işçiyi yakından ilgilendiren yasa teklifi TBMM’den geçtikten sonra Resmi Gazete'de yayımlanarak yasalaşmış olacak. Konu ile alakalı son dakika gelişmeleri yaşandığında haberlerimizde yer vereceğiz.

60 bin işçiyi müjde! Yasa meclisten geçti! Resmi Gazete’de ne zaman yayımlanacak?

GEÇİCİ İŞÇİ ÇALIŞTIRMA SÜRESİ ARTIYOR

Yasa teklifi ile birlikte kurumların ihtiyaçları kapsamında geçici işçi çalıştırma süresi arttırılıyor. Buna göre geçici iş pozisyonlarında çalışan kişilerin çalışma süreleri aynı vize dönemi içinde 11 ay 29 güne kadar uzatılabilecek. Bu sürenin belirlenmesinde idare, kurum ve kuruluşun bağlı ya da bağlı olduğu bakanlık yetkili olacak.

İdare, kurum ve kuruluşlarca çalıştırılan geçici işçiler, çalıştırıldıkları iş yerlerinde geçirdiği hizmet süresi temel alınarak bu işyerlerinde boş olan sürekli işçi kadrolarına geçirilecek.

Maaş zammından sonra emekliler o tutarların da artmasını talep ediyor

A101’de çılgın indirim günleri başladı! Çay makinesi 579 TL’ye, el blender seti 439 TL’ye çakıldı!

Evlilik hazırlığı yapanlara müjde! BİM’de elektrikli süpürge 1899 TL’ye, çift kişilik battaniye 99 TL’ye düştü!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön