27 / 04 / 2024

60 bin konutun dönüştüğü Esenler'e bin yeni konut müjdesi!

60 bin konutun dönüştüğü Esenler'e bin yeni konut müjdesi!

İlçede hayata geçireceği projelerini tek tek açıklayan Esenler Belediye Başkanı ve AK Parti'nin Esenler Belediye Başkan adayı Mehmet Tevfik Göksu, 60 bin konutun dönüştüğü Esenler'e bin yeni konut müjdesi verdi. 



Esenler Belediye Başkanı ve AK Parti'nin Esenler Belediye Başkan adayı Mehmet Tevfik Göksu, "Türkiye Yüzyılı'nın Esenleri" teması ve "Dahası var" sloganıyla gerçekleştirilen lansman programında Esenler için merakla beklenen projelerini anlattı.

Yeni Şafak'tan Lokman Özdemir'in haberine göre Mehmet Tevfik Göksu, açıklamasında Esenler'in yalnızca Türkiye'nin değil, Dünya'nın en fazla kentsel dönüşüm yapılan ilçesi olduğunu belirterek, ilçede 60 bin adet konut dönüşümü yapıldığını söyledi. Mehmet Tevfik Göksu açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Yeterli mi? Elbette hayır. Esenler ilçesinin geleceğini inşa etmeyi sürdüreceğiz. Bizim kentsel dönüşüm proje alanımızda kalmış olan ve 10 seneden fazla Esenler'de oturan kiracılar bin sosyal konut yapıp teslim edeceğiz." diye konuştu.

60 bin konutun dönüştüğü Esenler e bin yeni konut müjdesi!

Esenler Belediye Başkanı ve AK Parti'nin Esenler Belediye Başkan adayı Mehmet Tevfik Göksu'nun kentsel dönüşüm ile ilgili olarak yaptığı açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

60 BİN KONUTU DÖNÜŞTÜRDÜK

Esenler ilçesi yalnızca ülkemizin değil, Dünya'nın en fazla kentsel dönüşüm yapılan ilçesi. Esenler ilçesinde 60 bin adet konut dönüştürüldü. Bu rakam yeterli mi? Elbette değil. Esenler ilçesinin geleceğini inşa etmeye devam edeceğiz.

Biz, Esenler'de meydana gelecek olası bir depremde "Devlet nerede" dedirtmek istemiyoruz. Esenler ilçesinde tek bir riskli konut kalmayıncaya kadar kentsel dönüşümü sürdüreceğiz.

2 YENİ MİLET BAHÇESİ GELİYOR


2009'da göreve geldiğimiz zaman kişi başına düşen yeşil alan 0.8 metreydi şu an bu miktar 9 metre, yeni projelerle beraber dünya standartlarının üzerine çıkacak. Şu anda Esenler ilçesinde 2 yeni millet bahçesi inşa diliyor. 2.6 milyon metre kare. Esenler'in tam orta noktasında.

2026 yılının sonu itibarıyla da Esenler ilçesindeki bütün donatı alanları boşaltılacak. Boşaltıldığı takdirde tam Esenler ilçemizin içine tam 1.1 milyon metre kare yeni bir alan, 2. etapta da 2.2 milyon metrekarelik bir alan açıyoruz. Yeni 10 bin araç kapasiteli otopark inşa etmeyi de planlıyoruz.

 

Hip Kasrı mahkeme kararı ile İBB mülkiyetinde kaldı!

İslam Memiş altın almak isteyenleri uyardı! Yarından itibaren altın fiyatları böyle olacak!

Yastık altında parası olup da faize yatırmak isteyenler dikkat! 1 milyon TL için en yüksek faizi hangi banka veriyor? 


Geri Dön