12 / 05 / 2024

65 yaş aylığı alan bayram ikramiyesi alabilir mi 2023? Yaşlılık maaşı alanlara bayram ikramiyesi var mı?

65 yaş aylığı alan bayram ikramiyesi alabilir mi 2023? Yaşlılık maaşı alanlara bayram ikramiyesi var mı?

Bayram yaklaşırken bayram ikramiyesine dair sorulan sorular hız kazandı. Peki 65 yaş aylığı alanlar bayram ikramiyesi alacak mı 2023? İşte detaylar!



65 YAŞ AYLIĞI ALANLAR BAYRAM İKRAMİYESİ ALACAK MI?

65 yaş aylığı alan vatandaşlar, bayram ikramiyesi alabilir mi 2023? sorusunun yanıtı sorgulanıyor. Bu sene emekli bayram ikramiyesine zam uygulandı. Her sene verilen bayram ikramiyesi 2 bin TL oldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da bu bayram ikramiyelerin ne zaman yatacağını duyurdu. 14 ile 19 Nisan arası yatacak bayram ikramiyesi yaşlı aylığı alan kişilerde yararlanabilecek mi? Peki 65 yaş aylığı alan bayram ikramiyesi alabilir mi 2023? Yaşlılık maaşı alanlara bayram ikramiyesi var mı? İşte ayrıntılar…

65 YAŞ AYLIĞI ALANLAR BAYRAM İKRAMİYESİ ALABİLİR Mİ?

Ramazan Bayramı ikramiyesi 2000 TL oldu. Bayram ikramiyelerinden faydalanacak olan emekliler arasında dul ve yetim aylığı alan vatandaşlar, iş göremezlik geliri alanlar, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan yani SGK’dan emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı alanlar, malullük aylığı alan kişiler, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri olan kişiler ve ölüm geliri alan kişiler ile şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve yaşanan terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahipleri olarak kaydedildi.

Bu sene Ramazan Bayram emekli bayram ikramiyeleri 14 ile 19 Nisan 2023 tarihleri arasında hesaplara yatırılacaktır.

2023 NİSAN DUL VE YETİM AYLIĞI KAÇ TL OLDU? 

7 bin 500 TL'ye yükseltilen en düşük emekli maaşının ardından dul eşin maaşı 5 bin 625 TL'ye ulaşacak. Tek başına yetim aylığı alan çocukların maaşı ise 3 bin 750 Türk TL olacağı bildirildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön