Kent Haberleri

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası Ocak zammıyla tam bu kadar oldu! Yeni maaşını merak eden hemen baksın!

Binlerce vatandaş devlet tarafından sağlanan sosyal desteklerden faydalanıyor. 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası Ocak zammıyla tam bu kadar oldu! Yeni maaşını merak eden hemen baksın! Yeni yıla girilmesinin ardından emekli ve memur maaşalrı ile asgari ücret başta olmak üzere milyonlarca kişinin aylığına zam geldi

Binlerce vatandaş devlet tarafından sağlanan sosyal desteklerden faydalanıyor. Yeni yıla girilmesinin ardından emekli ve memur maaşalrı ile asgari ücret başta olmak üzere milyonlarca kişinin aylığına zam geldi. Bu zamlardan sonra, hükümet ihtiyaç sahibi vatandaşlara ödenen sosyal destek tutarını da yükseltti.

Ocak ayı ile beraber yeni asgari ücret zammı yüzde 55, memur zammı ise yüzde 30 oranında olurken; asgari ücret 8 bin 506 TL'ye ulaştı.

65 yaş aylığı, engelli maaşı, evde bakım maaşı, SED desteği gibi birçok kalemde devlet tarafından ödeme yapılıyor. 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı, SED desteği gibi yardımlardan faydalanan binlerce vatandaş son dakika zamlı maaşları merakla araştırıyor. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, hükümet tarafından sağlanan sosyal yardım tutarları ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu ve kalem kalem zamlı ödeme tutarlarını duyurdu. 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası Ocak zammıyla tam bu kadar oldu! Yeni maaşını merak eden hemen baksın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, geçtiğimiz haftalarda sosyal desteklerle ilgili gerçekleştirdiği açıklamasında, 65 yaş aylığına, yüzde 40-69 arası engelli aylığına, yüzde 70 ve üzeri engelli aylığına, evde bakım parasına ve Sosyal Ekonomik Destek (SED) ödemelerine yapılan zamları kalem kalem duyurdu.

65 yaş aylığı, yüzde 40-69 arası engelli aylığı, yüzde 70 ve üzeri engelli aylığı, evde bakım maaşı ve Sosyal Ekonomik Destek (SED) yardımı miktarları da 2023 Ocak memur zammı çerçevesinde yükseldi. 

Bakan Yanık, sosyal yardımlarla ilgili yaptığı açıklamasında, yeni yılda da toplumun genelini kapsayan sosyal hizmetlere ve yardımlara ilişkin kapasite ve hizmetlerini iyileştirmeye, yeni hizmet modelleri ve alanları geliştirmeye, ortaya çıkabilecek yeni zorluklar ile riskler için çözümler oluşturmaya devam edeceklerine vurgu yaptı. 

Derya Yanık, bu değerlendirmesinin ardından 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı zamlarını peş peşe açıkladı. İhtiyaç sahipleri yeni zamlı ödemeleri bir bir öğrendi. 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası Ocak zammıyla tam bu kadar oldu! Yeni maaşını merak eden hemen baksın!

65 YAŞ AYLIĞI 2023 

Yaşlılık aylığı şeklinde de bilinen 65 yaş aylığı, geçtiğimiz sene yapılan son zamla 1.536 lira şeklinde ihtiyaç sahiplerine ödeniyordu. 

65 yaş aylığı, yeni yılda gelen zammın ardından 1.997 liraya yükseldi. 

ENGELLİ AYLIĞI 2023 

Yüzde 40-69 arası engelli vatandaşlar için sağlanan yardım yeni zamla 1.594 TL'ye, 

Yüzde 70 ve üzeri engelli vatandaşlara ödenen yardım da Ocak zammıyla 1.840 TL'den 2.392 TL'ye ulaştı. 

Devlet tarafından 18 yaş altı engelli yakını olan ihtiyaç sahiplerine sağlanan sosyal destek tutarı da 1.226 TL'den 1.594 TL'ye yükseldi. 

EVDE BAKIM MAAŞI 2023 

Bakan Derya Yanık, evde bakım maaşı ile ilgili yaptığı açıklamasında, aylık 560 bin seviyesinde vatandaşın bu yardımdan yararlandığının altını çizerek zamlı rakamı açıkladı. 

Evde bakım maaşı, geçtiğimiz sene 3 bin 336 lira şeklinde ödeniyordu. Yeni zamla bu rakam 4 bin 336 TL olarak güncellendi. 

SSK, BağKur ve Emekli Sandığı emeklilerine resmen soğuk duş! Tek tek açıklandı, duyan emeklinin dünyası karardı!

İmar affında son dakika! Uzman isim peş peşe açıkladı! İmar barışının yıkımlardaki rolü ne?

Tapu sahipleri aman dikkat! Tek tek açıklanan bu tarihi sakın kaçırmayın!