Kent Haberleri

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasında büyük şok! 2023 zammı buz kestirdi! Şimdi siz de bakın!

Devlet tarafından sağlanan sosyal destek ödemelerinden binlerce vatandaş yararlanıyor. 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasında büyük şok! 2023 zammı buz kestirdi! Şimdi siz de bakın! İhtiyaç sahibi vatandaşlar ve dar gelirli aileler sık sık sosyal yardımlar ile ilgili son dakika gelişmelerini araştırıyor

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası başta olacak şekilde, ihtiyaç sahibi binlerce kişi devletin sağladığı sosyal desteklerden yararlanıyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlar ve dar gelirli aileler sık sık sosyal yardımlar ile ilgili son dakika gelişmelerini araştırıyor. 

2023 yılı için emekli ve memur maaş zam oranı yüzde 30 olarak açıklanmıştı. Emekli ve memur maaş zammının açıklanmasının sonrasında, sosyal destek ödemeleri yeniden gündem oldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, geçtiğimiz aylarda sosyal destek ödemelerine ilişkin bir son dakika açıklamasında bulundu. Pek çok vatandaşın merakla araştırdığı 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası 2023 zamlı tutarları kalem kalem belli oldu.

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasında büyük şok! 2023 zammı buz kestirdi! Şimdi siz de bakın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 65 yaş aylığı, evde bakım parası, engelli maaşı ile Sosyal Ekonomik Destek (SED) ödemeleri için uygulanan yeni yıl zammını resmen açıkladı. 

Bakan Derya Yanık, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında, sosyal destek ödemelerine de memur maaş zam oranı kapsamında yükseliş uygulandığını dile getirdi. 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası ile Sosyal Ekonomik Destek (SED) ödemeleri, devlet- tarafından, belirlenmiş olan tarihlerde, ihtyiaç sahibi kişilerin hesaplarına bir bir yatırılıyor. 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre;  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, konuya ilişkin açıklamasında, 2023 senesinde de toplumun genelini içine alan sosyal hizmetlere ve yardımlara ilişkin kapasite ve hizmetlerde iyileştirmeye gideceklerinin altını çizerek, yeni hizmet modelleri ve alanları geliştirmeyi, karşılaşılabilecek yeni zorluklara ve risklere çözümler üretmeye devam edeceklerini de aktardı. 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasında büyük şok! 2023 zammı buz kestirdi! Şimdi siz de bakın!

65 YAŞ AYLIĞI, ENGELLİ AYLIĞI, EVDE BAKIM PARASI 2023 NE KADAR? PEŞ PEŞE AÇIKLANDI!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal destek ödemeleri ile ilgili yaptığı açıklamasında, 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı ve SED desteğinin yeni zamlı rakamlarını tek tek duyurdu. 

Bakan Derya Yanık, bu çerçevede yaşlı aylığı olarak da bilenen 65 yaş aylığının 1.536 TL'den 1.997 TL'ye yükseltildiğinin altını çizerek, "Diğer yandan yüzde 40-69 arası engelli oranına sahip vatandaşların aylığı 1226 TL'den 1594 TL'ye, yüzde 70 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşların aylığı da 1840 liradan 2 bin 392 liraya yükseltildi" açıklamasını yaptı. 

18 yaş altı engelli yakını olan vatandaşlar için de 1.228 lira şeklinde ödenen destek tutarı, 2023 zammıyla 1.594 lira olarak güncellendi. 

Geçen senenin 2'nci yarısında 3 bin 336 lira olarak sağlanan evde bakım yardımı da, 2023 zammıyla 4 bin 336 lira oldu. 

2022'de 18 milyon Türk Lirası tutarında evde bakım maaşı verildiğinin altını çizen Bakan Yanık, açıklamasını "SED hizmetinde çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarı ortalama 2 bin 337 TL'den 3 bin 38 liraya ulaştı. Ayrıca koruyucu ailelere çocuk başına gerçekleştirilen ödemelerin aylık ortalaması 3 bin 644 TL'den 4 bin 853 TL'ye yükseltildi" ifadelerine yer vererek tamamladı. 

TOKİ kuraları tek tek çekiliyor! TOKİ kura sonucu Mart 2023 sorgulama! Hemen il il isim listesine göz atın!

Altın fiyatlarında adeta 7 şiddetinde deprem! Bu rakamları görenin resmen aklı gitti! İşte 12 Mart 2023 altın fiyatları

Dolar duyanı buz kestirecek! Dolar 2023'ün sonunda resmen bu kadar olacak! Merkez Bankası peş peş duyurdu!