Kent Haberleri

65 yaş maaşı, evde bakım parası, engelli aylığı, kıdem tazminatı zamları! Şimdi hemen Temmuz maaşlarınıza bakın!

Enflasyon ile birlikte memur, memur emeklisi ve işçi emeklisinin yeni maaşlarının yanı sıra 65 yaş maaşı, evde bakım parası, engelli aylığı, kıdem tazminatı da değişecek. İşte o son dakika rakamlar...

Milyonlarca vatandaş, Haziran ayına ilişkin enflasyon rakamlarını merakla bekliyor. Haziran enflasyon rakamları 3 Temmuz'da saat 10.00'da Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından duyurulacak. 

Enflasyon rakamlarının belli olmasının ardından, memur, memur emeklisi ve işçi emeklisinin Temmuz zamlı yeni maaşları da kesinleşecek. 

NTV'de yer alan habere göre; memur ve emekli maaşıyla beraber kıdem tazminatı tavanı, bedelli askerlik ücreti, yaşlılık ve engelli aylığı, evde bakım desteğinde de yükseliş yaşanacak.

Enflasyon tahminleri dikkate alındığında memur ve memur emeklisi maaşlarına yüzde 20 seviyesinde uygulanacak. Bu rakam dikkate alındığında 32 bin 861 lira olan en düşük memur maaşı 39 bin TL'yi, en düşük memur maaşı da 16 bin TL'yi aşacak. 

Ayrıca, emeklilerin kök maaşlarına yüzde 25 zam yapılması bekleniyor. Ancak, 10 bin TL olan en düşük emekli maaşının artıp artmayacağı henüz kesin değil. Memur zammı, maaş katsayılarında bir artışa neden olduğu için yaşlılık aylığı, engellilik aylığı, evde bakım aylığı ve desteği alanların ödemelerinde de yükseliş yaşanacak. 

65 YAŞ MAAŞI KAÇ TL OLACAK TEMMUZ 2024?

Yaşlılık aylığı olarak da bilinen 65 yaş maaşının Temmuz zammıyla beraber, 3 bin 504 TL'den 4 bin 200 TL'ye yükselmesi bekleniyor. 

ENGELLİ MAAŞI ZAMMI TEMMUZ 2024 

Engel oranı yüzde 40-69 arasında olanların maaşı 2 bin 798 TL'den 3 bin 358 lira,

Engel oranı yüzde 70 ve üzeri olanların maaşı 4 bin 197 TL'den 5 bin 36 lira,

Engelli yakını aylığı 2 bin 798 TL'den 3 bin 358 TL olacak şekilde değişecek. 

EVDE BAKIM YARDIMI VE KIDEM TAZMİNATI NE OLACAK? 

Evde bakım yardım desteğinin Temmuz zammıyla 7 bin 608 TL'den 9 bin 131 TL'ye yükselmesi bekleniyor. 

Memur maaş zam oranı ile belirlenen kıdem tazminatı tavanı da değişecek. Bu kapsamda kıdem tazminatı tavanı, 35 bin 58 liradan 42 bin TL'yi aşacak. 

Kiralardaki zam sınırının kalkması piyasayı nasıl etkileyecek? 

Deva Partili Cem Avşar: Kiralara yüzde 25 bitiyor ama ellerinde çözüm adına hiçbir şey yok!

Beşi bir yerde ne kadar? 22 ayar gram altın fiyatı kaç lira? Cumhuriyet altını anlık kaç TL? 1 Temmuz altın fiyatları