08 / 05 / 2024

65 yaş üstü tapu vekalet verebilir mi?

65 yaş üstü tapu vekalet verebilir mi?

65 yaş üstü tapu satışlarının nasıl yapıldığı, bu vatandaşların tapu vekalet verip veremeyeceği sorgulanmaktadır. İşte detaylar!



65 YAŞ ÜSTÜ TAPU SATIŞI NASIL YAPILIR?

Gayrimenkul alım ve satım işlemlerini gerçekleştirmek isteyen 65 yaş üzeri vatandaşların sağlık raporu almaları gerekmektedir. Tapu Sicili Tüzüğü’nün 19. maddesine göre tapu müdürlüğü yetkilisi, 65 yaş üzerindekilere davranışlarından dolayı eğer şüpheye düşerse sağlık raporunu talep edebilir. Bu durumda tapu işlemlerini gerçekleştirmek isteyen 65 yaş üzeri kişilerin akli dengelerinin yerinde olduğuna dair belge almaları gerekebilir.

İşte diğer merak edilen ayrıntılar…

65 YAŞ ÜSTÜ TAPU VEKALET VEREBİLİR Mİ?

Altmış beş yaş üstü kişilerden hukuki işlemleri yerine getirmeleri için ilgili dairelerden bunlar noter ve tapu işlemleri olabilir bu işlemleri yerine getirmeleri için rutin olarak sağlık raporu istenmektedir. Bu vatandaşlar, bu raporların alınabilmesi için tam teşekküllü bir devlet ya da özel fark etmeksizin hastanelere başvuruda bulunmaktadır.

EV SATARKEN TAPUYA KİM BAŞVURUR?

Ev satarken ilk önce Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Randevu Sistemi üzerinden randevu alınabilir. Bu yol dışında aynı zamanda Tapu için online olarak da randevu almayan kişiler Alo 181 numaralı hattı arayarak da randevu oluşturabilir. Ev satış işlemlerine başlamak için tercih edilebilecek diğer yöntem de şudur; Tapu dairelerine gelip, orada bulunan numara alınan numaratörlerden sıra alıp işlem sırasını beklemektir.

TAPU DEVRİ NEDİR?

Taşınmaz mülklerin yani bir evin veya dükkanın el değiştirmesine tapu devri denir. Bu tapu devri alıcı ve satıcı arasında yapılabileceği gibi aileden miras kalma yolu ile ya da benzeri nedenler ile de başvuru yapılabilir.

Ev satacak olan kişiler, “Ev satarken tapu masrafı kime ait?” şeklindeki sorularına yanıt aramaktadır. Gayrimenkul satış işlemini gerçekleştirmek için gayrimenkul sahibi ve alıcının tapu devri yapılacağı zaman sunmaları gereken belgeleri hazırlayıp Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’ne başvuruda bulunmak gerekir.

Aile yardım desteği ne zaman yatacak?

İslam Memiş son bir gün deyip uyardı! Perşembe günü gram altın işte bu seviyeye çıkacak!


Geri Dön