27 / 04 / 2024

65 yaş üstü tapuda satış yapabilir mi?

65 yaş üstü tapuda satış yapabilir mi?

Tapuda satış işlemi yapacak olan vatandaşlar sağlık raporu zorunluluğunun olup olmadığını merak ediyor. Peki, 65 yaş üstü tapuda satış yapabilir mi? Sağlık raporu zorunlu mu?



Gayrimenkul sahipleri taşınmazlarını satılığa çıkarıp alıcı bulduktan sonra diğer tüm resmi işlemler tapu dairelerinde gerçekleşiyor. Konut, arsa, arazi ve işyeri gibi tüm taşınmaz malların tapu kayıtları ilgili tapu dairelerinde kayıt altında tutuluyor. Gayrimenkullerin satışa konu olması halinde tapu devir işlemi de ilgili müdürlüklerde gerçekleşiyor.

65 yaş üstü tapuda satış yapabilir mi?

Tapu satış için öncelikle randevu alınıyor. Bu randevuyu her iki taraf da telefon ile arayarak alabiliyor. Ancak online olarak sadece satıcılar randevu alabiliyor. Kişi kimlik bilgilerini girdikten sonra adına kayıtlı taşınmazın satış işlemini Web Tapu uygulamasından da başlatabiliyor. Randevu günü ve saatinde gerekli belgelerin teslim edilmesi, ücretin satıcıya iletilmesi ve imzaların atılması ile satış işlemi resmi olarak tamamlanmış oluyor.

Tapu satışını gerçekleştirecek ileri yaştaki kimseler kendilerinden sağlık raporu talep edilip edilmediğini önceden öğrenmek istiyor. Peki, 65 yaş üstü tapuda satış yapabilir mi? Sağlık raporu zorunlu mu? Tapuda yaş sınırı nedir?


Geri Dön