28 / 04 / 2024

669 yıllık İmera Manastırı turizme kazandırılıyor!

669 yıllık İmera Manastırı turizme kazandırılıyor!

Doğu Karadeniz'in önemli inanç yapıları arasında bulunan, gotik mimarisi ve aydınlatma tekniğiyle ilgi çeken manastırı Gümüşhane'deki Hristiyan Ortodoks, turizme kazandırılacak.



Gümüşhane'deki Hristiyan Ortodoks inancının özelliklerine sahip ve mimari özellikleri bulunan 669 yaşında olan İmera Manastırı'nın restorasyonu başlandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; merkeze bağlı Olucak köyü sınırları içerisinde bulunan gotik mimarisi, giriş kapısının doğuda bulunan ve yapımında kullanılan aydınlatma tekniğiyle Doğu Karadeniz'in önemli inanç yapıları arasında yer alan manastırda, restorasyonunun bir kısmının bu yılda tamamlanması hedefleniyor.

Hazırlanan 160 bin liralık restorasyon projesinin ilk etabında manastırın çatısı, yıpranmış eksik taşları, içindeki hasarlı bir sütunu ile kapısı onarılacak.

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, manastırda yapılan restorasyon çalışmalarıyla ilgili bölgenin Karaca Mağarası, Krom Vadisi ve Santa, Satala antik kentleriyle tarihi ile turistik açıdan önemli bir konumda yer aldığını kaydetti.

Gümüşhane'nin sahip olduğu tarihi zenginliklerle Doğu Karadeniz'de aynı zamanda bir inanç turizmi aksı üzerinde bulunduğunu kaydeden Taşbilek, bölgede birçok tarihi yapı bulunduğunu, bunların restore edip turizme kazandırılacağını açıkladı.

İmera Manastırı'nın da bu yapılardan biri olduğunu söyleyen Taşbilek, "Tarihte önemli bir inanç merkezi. Bu yapıların korunması noktasında bölge halkının da özen göstermesi gerekiyor. Turizmde alt yapı çalışmalarını tamamlıyoruz. Manastırın yanındaki Foster Konağı'nın restorasyon çalışmalarıyla ilgili belirli bir oranda yol aldık. Böyle bir destinasyon kültür, tarih, doğa ve fotoğrafçılık gibi bir çok aktiviteyi de ziyaretçilerine sunacak." dedi.


Geri Dön