29 / 04 / 2024

7 bin 47 kamu konutunun satışı tamamlandı!

7 bin 47 kamu konutunun satışı tamamlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bakan Kurum, yaklaşık 1,8 milyar lira olan 7 bin 47 kamu konutunun satışını tamamladıklarını ve bu kapsamda yaklaşık 1, 2 milyar lira gelir elde ettiklerini açıkladı. 



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bakan Kurum, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile bağlı kuruluşlarının 2021 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki sunumunda, önemli mevzuat düzenlemeleriyle ilgili konuştu.

- "7 bin 47 kamu konutunun satışını tamamladık"

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; eğitim, sağlık ve spor faaliyetlerini desteklemek amacıyla yaklaşık 27 milyon metrekare büyüklüğüne sahip Hazine taşınmazını kurumlara tahsis ettiklerinden bahseden Kurum, yaklaşık 1,8 milyar lira olan 7 bin 47 kamu konutunun satışını tamamladıklarını ve bu kapsamda yaklaşık 1, 2 milyar lira gelir elde ettiklerini açıkladı. 

Tapu ve kadastro faaliyetleri kapsamında da Hazineye 2019'da 12,2 milyar lira, 2020 yılı Ekim itibarıyla da yaklaşık 16,2 milyar lira harç geliri sağladıklarından bahseden Kurum, "Vatandaşlarımızın, tapu ve kadastro müdürlüklerine gitmeden işlem başvurusu yapabilmesi için web-tapu sistemini kurduk. Yeni başlattığımız QR kodlu yeni tapu senetlerimiz ile vatandaşlarımız artık QR kodunu telefonlarına okutarak taşınmazın ada, parsel ve harita bilgilerine erişebilirler." şeklinde konuştu. 

Yurt dışında bulunan vatandaşların ve yabancıların, işlemlerini bulundukları ülkelerden yapabilmesini sağlamak için Berlin Temsilciliğini açtıklarından bahseden Kurum, diğer ülkelerde de temsilcilik açılmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü kaydetti. 

Bakan Kurum, yabancıların Türkiye'de hayata geçirecekleri gayrimenkul yatırımlarına teşvik vermek için için 6 dilde hizmet veren Yabancı Bilgi Portalı projesini tamamladıklarını açıkladı.

Lojman satışları yeniden başladı!


Geri Dön