01 / 05 / 2024

7 İklim 7 Bölge Gelenekten Geleceğe Ulusal Mimari Proje Yarışması sonuçlandı!

7 İklim 7 Bölge Gelenekten Geleceğe Ulusal Mimari Proje Yarışması sonuçlandı!

Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin 1'incilik ödülünü Mimar Ahmet Yılmaz'a verdi. Törene, İBB Başkanı Kadir Topbaş ve TOKİ Başkanı M. Ergün Turan da katıldı.



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Emlak Konut GYO tarafından düzenlenen '7 İklim 7 Bölge Gelenekten Geleceğe Ulusal Mimari Proje Yarışması'nın sonuçları belirlendi. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, uzun yılların deneyimleriyle meydana gelen geleneksel mimarinin, çevreye zarar vermeden konfor koşullarını sağladığını belirterek, şöyle konuştu: "Gelişmekte olan Türkiye'de, hızlı nüfus artışı ve köyden kente göçlerin sonucunda yoğun konut talepleri hızla artmıştır. Bu yarışmalar geleceğin şehir vizyonunu şekillendirmekte önemlidir. Yarışma vesilesiyle bu değerlerimizi hatırlamak ve korumak amacıyla projeler geliştiren öğrenci ve mimarlarımızın projelerini bir an önce hayata geçirmeye çalışacağız." 


150 BİN TL ÖDÜL 


Bölgesel olarak değerlendirme yapılan yarışmada 1'inci olan projelere 150 bin TL, 2'nci olanlara 100 bin TL, 3'üncü olanlara 50 bin TL para ödülü verildi. Yarışmada mansiyon ödülüne hak kazananlar ise 25 bin liranın sahibi oldu. 

Takvim


Geri Dön