Ekonomi

7 milyon emeklinin beklediği promosyon müjdesi geliyor. Yarış yeniden hızlanacak.

İktidara yakın yazar kamu bankalarının promosyon yarışına katılmak için çalışma yaptığını ancak nihai kararın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verileceğini yazdı. İşte merak edilen o rakamPromosyon kampanyalarının süreleri bir kez daha uzatılırken emeklilerin nakit promosyon miktarının 15 bine çıkarılmasıyla ilgili beklentisini güçlendirecek bir gelişmeyi iktidara yakın yazar köşesinde yazdı

Emekli maaşlarına verilen promosyonlarla ilgili yarış bir miktar soğudu ve bankalar promosyon miktarını 7500 ile 8000 lira bandına sabitledi. Promosyon kampanyalarının süreleri bir kez daha uzatılırken emeklilerin nakit promosyon miktarının 15 bine çıkarılmasıyla ilgili beklentisini güçlendirecek bir gelişmeyi iktidara yakın yazar köşesinde yazdı. Emeklilerin uzun süredir kamu bankalarının promosyon yarışına katılması yönündeki beklentisiyle ilgili gelişmeyi Sabah Gazetesi yazarı köşesinde ele aldı. Kamu bankalarının yarışa katılmasıyla özel bankaların verdikleri promosyon miktarlarını bir kez daha artırmaları gündeme gelecek.

Sabah Gazetesi'nden Ekonomi Yazarı Dilek Güngör bankaların promosyon yarışına katılması beklenen ama bir türlü harekete geçemeyen kamu bankalarının yakında emekli nakit promosyon yarışına katılacağını yazdı. İktidara yakınlığı ile bilinen gazetenin aktardığına göre kamu bankaları promosyon yarışa katılmak için bir teklif hazırlayarak hükümete sundu.

 

Emeklilik promosyonu meselesinin 2017 yılında SGK ile bankalar arasında imzalanan sözleşmeyle başladığını ifade eden Güngör, emeklilere 3 yıl taahhütte bulunmaları koşuluyla promosyon hakkı tanındığını ifade etti. Bu tarihten başlayan ve son 2 yılda büyük bir hız kazanan promosyon yarışı başlamış oldu. Giderek kızışan promosyon yarışında rakamlar koşulsuz 7500 liraya bazı şartları yerine getirmek koşuluyla da 10 bin liraya kadar yükseliyor. Bu dönemde kazanan emekli olurken kaybeden ise yarışın dışında kalan kamu bankaları oldu. Üç kamu bankası en yüksek 750 lira olan promosyon miktarını artırmadı ve binlerce müşteri kaybetti. Sabah Yazarı Dilek Güngör, küçük Anadolu kentlerinde ve kasabalarında yaşayan emeklilerin özel bankaların promosyon imkanından yararlanamadığını belirterek, Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank'ın hükümetin talimatıyla bir çalışma yaptığını kaydetti. Üç bankanın emekli maaşı ne olursa olsun 5 bin lira nakit promosyon teklif etme yönünde bir teklif hazırladığını dile getiren Güngör, ilgili bakanlığın ise bu rakamın 7500 liraya çıkarılması taraftarı olduğunu bildirdi. Güngör, 7 milyon emekliyi ilgilendiren düzenlemenin halen masada olduğunu nihai kararın ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verileceğini ileri sürdü.