27 / 12 / 2024

7 soruda mühendislik sigortaları!

 7 soruda mühendislik sigortaları!

Mühendislik sigortaları geniş bir çerçevede makine kırılmalarını, elektronik cihazları, inşaat sigortası ve montaj sigortasını kapsar



1.Mühendislik Sigortası nedir? Mühendislik sigortaları geniş bir çerçevede makine kırılmalarını, elektronik cihazları, inşaat sigortası ve montaj sigortasını kapsar. Öncelikle üretici firmaların başına gelebilecek ani arızalar, beklenmeyen mali zararları teminat altına alır. Özellikle inşaat sektörü için önemli olan bu sigorta toplu konut projeleri, inşaatlar, oto ve demiryolu projelerinde, baraj, kanalizasyon, doğalgaz, enerji boru hatları gibi alt yapı inşalarında kullanılıyor. Bir anlamda yatırımları garanti altına alan bu sigorta ile bir projeyi başından sonuna kadar güvence altına almak mümkün.


2.Hasar olduktan sonra sigorta biter mi?

Evet, temin edilen rizikonun gerçekleşmesi ile tam hasar meydana geldiği takdirde sigorta teminatı sona erer. Kısmi hasar halinde, sigorta bedeli hasar tarihinden itibaren ödenen tazminat miktarı kadar eksilir.


3.Makine Montaj sigortası poliçesi vade bitiminden önce iptal edilebilir mi? Sigorta ettiren fesih hakkını istediği zaman kullanabilir, fesih posta veya notere verildiği tarihten 15 gün sonra öğleyin saat 12:00’de geçerli olur.


4.Büro, atölye ve/veya fabrikadaki elektronik cihazlar için Elektronik Cihaz sigorta teminatı aldıktan sonra ayrıca demirbaş olarak yangın ek teminatının alınması gerekli midir?

Elektronik Cihaz sigortasında yalnızca cihazların bozulması değil; yangın, hırsızlık, doğal afetler de (deprem hariç) teminat kapsamına dahildir. Ayrıca yangın ek teminatının alınmasına gerek yoktur.


5.Garanti kapsamındaki elektronik cihazlara ve/veya makinelere teminat alınması gerekir mi?

Garanti kapsamı yalnızca üretim hatalarını karşılar, kullanıcının vereceği hasarlar ile yangın, hırsızlık, doğal afetler gibi hasarların tazmin edilebilmesi amacıyla elektronik cihazlar için Elektronik Cihaz sigortası, makineler için Yangın ve Makine kırılması sigortasının yaptırılması gereklidir.


6.Araçta bulunan teyp, kolon, alarm gibi cihazlar araçla birlikte güvence altına alınabilir mi?

Cihazların bildirilmesi kaydıyla benzer cihazlar da sigorta güvencesi altına alınabilir.


7.Makine kırılması sigortası, hırsızın makinelere vereceği hasarı da karşılar mı?

Hırsızlık ve hırsızlığa teşebbüs Mühendislik sigortalarında teminat dışıdır.



Geri Dön