28 / 04 / 2024

7 soruda TOKİ Ardahan Sosyal Konut Projesi 2022! Ardahan ucuz konut projesinde hangi ilçede kaç konut yapılacak?

7 soruda TOKİ Ardahan Sosyal Konut Projesi 2022! Ardahan ucuz konut projesinde hangi ilçede kaç konut yapılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan, heyecanla beklenen Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesine ilişkin tüm detayları açıkladı. Peki, TOKİ 2022 Ardahan'da kaç konut inşa edilecek? İşte TOKİ 2022 Ardahan Sosyal Konut projesi detayları...



Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan, heyecanla beklenen Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesine ilişkin tüm detayları açıkladı! Cumhurbaşkanı, TOKİ ucuz konut projesine ilişkin olarak konut fiyatlarını, aylık taksit tutarlarını ve konut ile iş yeri sayılarını paylaştı. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin ismi 'İlk Evim ve İlk İş Yerim' olarak belirlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın projeyi tanıtmasının ardından vatandaşlar hangi şehirde kaç konut inşa edileceğini merakla araştırmaya başladı. Ardahan da en çok merak edilen şehirler arasında yer aldı.

7 soruda TOKİ Ardahan Sosyal Konut Projesi 2022! Ardahan ucuz konut projesinde hangi ilçede kaç konut yapılacak?

TOKİ İlk Evim, İlk İş Yerim projesi çerçevesinde şehir şehir inşa edilecek konut sayıları resmen açıklandı. Ardahan'da proje kapsamında kaç adet proje ve konut inşa edileceği de belli oldu.

TOKİ İlk Evim, İlk İş Yerim başvuruları bugün başladı ve 31 Ekim 2022 günü bitecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dev projeyi tanıttığı açıklamasında, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişik Bakanlığı ve TOKİ’yi ilk olarak tebrik etti ve "Hedefimiz 81 ilimizde ve tüm ilçelerimizde 2023 - 2028 yıllarını kapsama alanına alan beş senelik süreçte 500 bin sosyal konut. 250 bin konut amaç halinde arsa yani vatandaş der ki bana alt yapısı hazırlanmış arsa verin, ben kendim yapacağım" diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOKİ 'İlk evim', 'ilk iş yerim' sosyal konut projesi kapsamında hayata geçirilecek projelerin, yatay mimari esasıyla, zemin artı 3, zemin artı 4 veya zemin artı 5 olarak, depreme dayanıklı olarak yapılacağını da aktardı. 

Peki, TOKİ 2022 Ardahan'da kaç konut inşa edilecek? TOKİ 2022 Ardahan'da konut fiyatları ne kadar? İşte TOKİ 2022 Ardahan Sosyal Konut projesi detayları...


Geri Dön