28 / 04 / 2024

7 soruda TOKİ Aydın Sosyal Konut Projesi 2022! Aydın ucuz konut projesinde hangi ilçede kaç konut yapılacak?

7 soruda TOKİ Aydın Sosyal Konut Projesi 2022! Aydın ucuz konut projesinde hangi ilçede kaç konut yapılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan, heyecanla beklenen Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesiyle ilgili tüm detayları duyurdu Peki, TOKİ 2022 Aydın'da kaç konut inşa edilecek? İşte TOKİ 2022 Aydın Sosyal Konut projesi detayları...



Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan, milyonlarca vatandaşın merakla beklediği Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesiyle ilgili tüm detayları dün açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOKİ ucuz konut projesi kapsamında ev fiyatlarını, aylık taksit tutarlarını ve konut ile iş yeri sayılarını duyurdu. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin ismi 'İlk Evim ve İlk İş Yerim' şeklinde açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın projeyi tanıtmasından sonra ucuz konutlar için internet aramaları sıklaştı. Vatandaşlar hangi şehirde kaç konut yapılacağını merakla araştırmaya başladı ve Aydın da en çok merak edilen şehirler arasında oldu. 

7 soruda TOKİ Aydın Sosyal Konut Projesi 2022! Aydın ucuz konut projesinde hangi ilçede kaç konut yapılacak?

TOKİ İlk Evim, İlk İş Yerim projesi kapsamında şehir şehir inşa edilecek konut ve proje sayıları resmen belli oldu. Aydın'da proje kapsamında kaç adet proje ve konut inşa edileceği de açıklanmış oldu. 

TOKİ İlk Evim, İlk İş Yerim başvuruları bugün başladı ve 31 Ekim 2022 tarihinde sona erecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dev projeyi tanıtırken, ilk olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişik Bakanlığı ve TOKİ’yi tebrik etti ve "Hedefimiz 81 ilimizde ve tüm ilçelerimizde 2023 - 2028 yıllarını kapsama alanına alan beş senelik süreçte 500 bin sosyal konut. 250 bin konut amaç halinde arsa yani vatandaş der ki bana alt yapısı hazırlanmış arsa verin, ben kendim yapacağım" açıklamasında bulundu.  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOKİ 'İlk evim', 'ilk iş yerim' sosyal konut projesi çerçevesinde hayata geçirilecek projelerin, yatay mimari esasıyla, zemin artı 3, zemin artı 4 veya zemin artı 5 şeklinde ve depreme dayanıklı olarak inşa edileceğini belirtti.

Peki, TOKİ 2022 Aydın'da kaç konut inşa edilecek? TOKİ 2022 Aydın'da konut fiyatları ne kadar? İşte TOKİ 2022 Aydın Sosyal Konut projesi detayları...


Geri Dön