29 / 04 / 2024

7. yargı paketi yürürlüğe girecek mi? Genel af çıkıyor mu? İnfaz indiriminde son durum ne?

7. yargı paketi yürürlüğe girecek mi? Genel af çıkıyor mu? İnfaz indiriminde son durum ne?

7. Yargı Paketi  TBMM Genel Kurullunun onayından geçti. 7. Yargı Paketi maddeleri içerisinde en çok merak edilen konulardan birisi de infaz indirimi düzenlemesi oldu. Mahkum ve mahkum yakınları infaz indirimi ile ilgili Adalet bakanlığından tarafından gelecek açıklamayı heyecanla bekliyor.



7. Yargı Paketi TBMM Genel Kurullunun onayından geçmesi ile birlikte Adalet Bakanlığı tarafından çalışmalar ise merak konusu oldu. Peki 7. Yargı paketi kapsamında infaz indirimi söz konusu mu? 7. Yargı paketi ile ilgili detaylar haberimizin devamında sizlerle birlikte...

 

7. Yargı paketi kapsamına dahil olan konular

Kira uyuşmazlıklarında yeni dönem, uyuşturucu ile mücadelede alınan önemli kararlar ayrıca çocuğu hasta olan hükümlü annelere infaz erteleme imkanı yer alan Yargı Paketi Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

7. Yargı Paketi TBMM Genel Kurullunun onayından geçmesi ile birlikte kamuoyunun gündemin de yerini aldı. Birbirinden farklı düzenlemenin yer aldığı yargı paketi kapsamına dahil olan konular ise kamuoyunun oldukça dikkatini çekti.

Mahkum ve mahkum yakınları 7. Yargı Paketi’nin TBMM’de kabul edilmesinden sonra infaz indirimi düzenlemesine olup olmayacağı sorusuna yanıt aradı. Adalet Bakanlığı bünyesinde yürütülen yargı paketi kapsamında genel affa ile ilgili bir madde yer almıyor.


Geri Dön