20 / 07 / 2024

700 binden fazla çalışanın gözü bu haberde!

700 binden fazla çalışanın gözü bu haberde!

Türk-İş ve Hak-İş, kamu işçilerinin ücretlerine 2021-2022 yıllarında yapılacak zammın belli olacağı görüşmeler öncesi taleplerini hazırladı. 




Türk-İş ve Hak-İş, kamuda çalışan 700 binden fazla kişinin önümüzdeki yıl yapılacak zam için taleplerini sıraladı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına sunulacak olan talepler için kısa süre içerisinde pazarlık başlayacak.  Bakanlıklar, üniversiteler, hastaneler, karayolları, demiryolları, şeker fabrikaları ve elektrik üretim santrallerinin de aralarında yer aldığı kamu kurum ve kuruluşlarındaki 700 binden fazla işçinin merakla beklediği 2021 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü öncesi sendikalar hazırlıklarını bitirdi. 

Bir önceki dönemde 200 bin kişiyi ilgilendiren zamla taşerondan kamuya geçişlerin artmasıyla 700 bin kişiyi ilgilendiriyor. 

 700 binden fazla çalışanın gözü bu haberde!

Kadrolu olan işçiler için tayin talebi

Sözleşme içerisinde işçi sayısının çoğalması ve kamuda yakın sayıda üyeyi temsil etmeleri sebebiyle Türk-İş ve Hak-İş, bu dönem beraber çalıştı. Kurulan komisyonlar ile üye sendikalarının görüş ve taleplerini toplayan konfederasyonlar, sonrasında mali ve sosyal hakları içeren ortak taleplerini sıraladı. Sağlık kurumlarında işçilere ek ödeme yapılması, taşerondan kadroya geçen işçilere tayin ve becayiş hakkı tanınması ve bu işçilere yönelik zorunlu emeklilik uygulamasının kaldırılmasının da bulunduğu istekler, kısa zaman içerisinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına sunulacak.

İlgili taleplerle ilgili müzakereleri Temmuz ayında sonuçlanması bekleniyor. 

Diğer sözleşmeleri ilgilendiriyor 

Diğer yandan, yaklaşık 3,5 milyon memur ile 5,5 milyon memur emeklisinin maaşlarına yapılacak zam oranının belli olacağı 2021-2022 yıllarını dahil edildiği 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri 1 Ağustos itibariyle başlayacak. Bu doğrultuda, kamu işçilerini ilgilendiren 2021 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü, memurların toplu sözleşmesi ilk sırada olması ile özel sektörde imzalanacak toplu iş sözleşmelerin çerçevelerini belirlemesi açısından önemli. Hükümet ile Türk-İş arasında 2019 yılında imzalanan Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmesi ile ücreti 3 bin 500 liranın altında olan işçiye 150 lira iyileştirme, tüm işçilere ise 2019'un ilk altı ayı için yüzde 8, ikinci altı ayı için yüzde 4, 2020'nin ilk ve ikinci altı ayı için yüzde 3'er ve enflasyon farkı oranında zam yapılmasına karar verilmişti.

Sadece kamu çalışanlarını ilgilendiriyor! Yüzde 50 şartı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön