06 / 05 / 2024

700 bini aşkın kamu işçisine müjde! Taban ücrette kırmızı çizgi belirlendi!

700 bini aşkın kamu işçisine müjde! Taban ücrette kırmızı çizgi belirlendi!

Yeni yılla birlikte zamlanarak 8 bin 507 TL olan asgari ücret sonrası kamu işçilerinin büyük bölümünün maaşlarının bu ücret seviyesinde kalması Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü’nde en önemli gündem maddesi oldu.



Kamuda yaklaşık olarak 10-15 senedir çalışan işçilerin ya asgari ücret ya da bunun biraz üzerinde ücret aldıkları belirtilirken. bu sebeple de işçi yüzdelik zam öncesinde mutlaka taban ücretlerin iyileştirilmesini talep ediyor..

700 bini aşkın kamu işçisine müjde! Taban ücrette kırmızı çizgi belirlendi!

Bu kapsamda, kamuda çalışan 700 binden fazla işçinin alacağı ücretlere 2023-2025 döneminde yapılacak zammın belirleneceği “Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü” görüşmeleri başlarken işçinin ilk şartın “iyileştirme” olacağı belirtildi.

Cumhuriyet’in haberine göre, 2023 senesiyle ilgili belirlenen 8 bin 507 liralık asgari ücret sonrası kamu işçilerinin büyük bölümünün ücreti asgari ücret seviyesinde kaldı ve bu durum sendikayı harekete geçirdi.

TABAN ÜCRETTE 10 BİN TL TALEBİ!

Habere göre, işçi kesimini temsil eden TÜRK-İŞ’in, bu sözleşme görüşmelerinde, taban ücretin önce 10 bin lira civarına çekilmesi, ardından da yüzdelik zam istemesi bekleniyor.

Edenilen bilgiye göre, yine Kamu İktisadi Teşebbüsleri’nde daha önce kapsam dışı bırakılan ve sayıları 70 ila 80 bin arasında olan taşeron işçi ile sayıları 65  ila 70 bini bulan geçici işçi için de kadro talebi masada olacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön