09 / 05 / 2024

700 bini aşkın kamu işçisinin zammı ne kadar olacak? Uzman isim rakamları bir bir açıkladı! 

700 bini aşkın kamu işçisinin zammı ne kadar olacak? Uzman isim rakamları bir bir açıkladı! 

Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü'nün 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nden önce imzalanması beklenirken, ne kadar zam yapılacağı da merak konusu. Ekonomist Muhammet Bayram konuya ilişkin tahminlerini peş peşe açıkladı. Peki kamu işçisinin zammı ne kadar olacak?



Ekonomist Muhammet Bayram, zam tahminini açıkladı. Açıklamasında "Burada ben yine 12 bin lira ile 15 bin TL arasında bir rakamla pazarlığın sonuçlanacağını düşünüyorum. 13 bin lira civarında bir taban ücret bağlanır diye düşünüyorum" ifadelerine yer veren Bayram, bunun işçilerin doğal hakkı olduğunun altını çizerek, verilecek haberle işçi tarafının memnun olacağını düşündüğünü söyledi. 

Kamu işçilerinin sosyal yardım talebinin de karşılıksız kalmayacağının altını çizen Bayram, "Memur-Sen Genel Kurulu’nda 1 Mayıs’ta zammın ve sosyal yardım talebinin nihayete erdirileceğini düşünüyorum" şeklinde konuştu. 

700 bini aşkın kamu işçisinin zammı ne kadar olacak? Uzman isim rakamları bir bir açıkladı! 

İşçi tarafı, aylık brüt taban ücretin 15 bin TL'ye çıkarılması, sonrasında da tüm ücretlere yüzde 15 refah payı ilave edilmesi ve daha sonra birinci altı ay için yüzde 45 zam uygulanması ile ilgili ısrarını sürdürürken, hükümetten gelecek yeni teklif dört gözle bekleniyor. 

Bu çerçevede, hükümetin yeni bir teklif için hazırlıklarına devam ettiği gündeme gelirken, görüşmelerin hafta içi hareketlenmesi ve sözleşmenin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nden önce imzalanması öngörülüyor. 

Memur maaşlarına ara zam yapılacak mı? Memur maaş zammında 2023 şoku! Rakamlar için gözler 1 Mayıs'ta!

Altın fiyatları düşüyor! Gram altın ne kadar oldu? Hemen bu rakamlara bakın! 28 Nisan 2023 altın fiyatları

Memurlara son dakika 2023 müjdesi! Büyükşehirlerdeki memurlara kira ve lojman desteği geliyor: Tek tek açıklandı!

Doların 4 gün sonra geleceği rakam belli oldu! Dolar ne 25 TL ne de 36 TL olacak! Dolar tam bu kadar olacak!


Geri Dön