29 / 07 / 2024

8 milyon dolara satılık ada ve koy!

8 milyon dolara satılık ada ve koy!

Fiyatları 8 milyon dolardan başlayan ada ve koylar yeni sahiplerini bekliyor


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Ege ve Akdeniz'deki yatırımcılar koyları tercih ederken kendilerine ıssız bir köşe arayan zenginler de adalara ilgi gösteriyor.

Ege ve Akdeniz'de bir çok ada ve koy sahipleri tarafından satışa çıkarıldı. Emlak uzmanları, dünyanın birçok yerinde adaların turizme açıldığını, Türkiye'de ise bunun yeni farkına varıldığını kaydediyor. Fiyatları 8 milyon dolardan başlayan, "satılık cennetler" ilgi çekerken, yatırımcıların daha çok koyları tercih ettiği, kendileri için ıssız bir köşe arayan zenginlerin ise adalara ilgi gösterdiği öğrenildi. Ege'de satışa çıkarılan adalardan Ayvalık'taki 275 bin metrekarelik Çiçek Adası 8 milyon dolarla en ucuzu olurken, Gökova körfezinde bulunan Karaca Ada ise 25 milyon dolarlık etiketiyle parmak ısırtıyor. Satılığa çıkarılan bazı ada ve koyların satış yetkisini elinde bulunduran emlak şirketinin sahibi Kemal Gönenç, yatırımcıların daha çok koyları tercih ettiğini, zenginlerin ise adalara ilgi gösterdiklerini söyledi. Sahipleri tarafından satışa çıkarılan adalardan bazılarının tapu ve yapı izni olduğunu belirten Gönenç, "Bazı adalarda yapı izni yok. Dolayısıyla şimdilik içine herhangi bir şey yapılması mümkün değil. Yine de bazı kişiler, ileriye dönük olarak bu adalarla da ilgileniyor. Adaların çoğu tapulu ve imarlı. Alanlar, verilen izin dahilinde bina yapabilecek. Hatta adalardan birinde 3 ev, bir yüzme havuzu bile var" dedi. Ada sahibi olan ünlü sayısı da dikkat çekici. Ünlü işadamı Rahmi Koç Marmara Denizi'nde Tuzla açıklarındaki bir adanın, Belma Simavi Fethiye-Göcek'teki Domuz Adası'nın, Ali Dinçkök ise Kınalıada yakınlarındaki Kaşık Adası'nın sahibi...
Sabah/Adem Ülker

Konuyla ilgili basında çıkan diğer haberler


Saklı cennetler alıcı bekliyor

Ege ve Akdeniz'deki muhteşem ada-koylar satışa çıkarıldı. Bu saklı cennetlere sahip olmak için en az 8 milyon dolar gözden çıkarılmalı 

Dünyanın dört bir yanından turist ağırlayan Ege ve Akdeniz'in oya gibi işlenmiş bakir koyları, göz kamaştıran adaları, son dönemde gözde oldu. Çok sayıdaki ada ve koy, büyüklüğü, konumu, imar durumuna göre fiyatlandırılarak satışa çıkarıldı. Zenginler ve ünlüler adalara ilgi gösterirken, marinacıların da koylarla ilgilendiği belirtildi. Ege sahillerinde satılan adalardan bazılarının tapusu ve yapı izni bulunurken, bazılarında yapılaşma yasağı olduğuna dikkat çekiliyor. 

Ege'deki adalardan en ucuzu 8 milyon dolarlık fiyatıyla Ayvalık'taki 275 bin metrekarelik Çiçek Adası. Marmaris'in Çamlı Köyü yakınlarında Gökova körfezinde bulunan Karaca Ada ise 25 milyon dolarlık fiyatıyla 'en pahalı ada' listesinde başı çekiyor. Ada ve koy satışıyla ilgilenen emlakçı Kemal Gönenç, dünyada çok talep gören koy ve ada satışına Türkiye'de yeni başlandığını söyledi. Prestij için de adalara sahip olmak isteyenler olduğunu belirten Gönenç, Marmara ve Ege'de birçok adanın satışa çıkacağını ifade etti. 

ADA SAHİBİ ÜNLÜLER
Rahmi Koç, Marmara Denizi'nde, Tuzla açıklarında bir adanın sahibi.
Ali Dinçkök, Kınalıada yakınlarındaki Kaşık Adası'nın sahibi. Bodrum Gündoğan açıklarındaki Apostrol Adası da, Ömer Dinçkök'e ait.
Ahmet Nazif Zorlu, daha önce Uzan Ailesi'ne ait olan Göcek'teki Zeytin Adası'nı 5 milyon 250 bin liraya satın almıştı.

SATIŞA ÇIKARILAN BAZI ADALAR
Marmaris Çamlı köyü Gökova Körfezi'ndeki 320 bin metrekarelik Karaca Ada: 25 milyon dolar.
Marmaris'in Batı Akdeniz sahilindeki, 80 bin metrekarelik Çiftlik Adası'nın şahıs tapulu 27 bin 620 metrekaresi: 29.5 milyon lira.
Ayvalık'taki 275 bin metrekare Çiçek Adası: 8 milyon dolar.

KOYLARIN EN PAHALISI MİLAS'TA
Büyüklüğü ve konumuna göre fiyatı değişen koyların en pahalısı, 160 milyon dolarlık Milas Kıyıkışlacık'taki bin 650 dönümlük arazi. Satıştaki diğer koylar şöyle:
Gökova-Akbük: Buradaki 8 bin 145 metrekare alana sahip koy, 850 bin lira.
Marmaris-Bozburun: 20 bin metrekare büyüklüğe sahip koy, 1 milyon 500 bin lira.
Marmaris-Selimiye: 6 bin 360 metrekare alana sahip koyun fiyatı 2 milyon 600 bin lira.
Finike: Bu mevkideki 45 bin metrekare alanda yer alan koy, 1 milyon 800 bin euro.
Bodrum-Gündoğan: 50 dönümlük koy, 15 milyon dolar.
Takvim/Adem Ülker



Geri Dön