29 / 04 / 2024

860 ve 1030 TL almak için hemen bunları yapın!

860 ve 1030 TL almak için hemen bunları yapın!

65 yaş ve üstü kişilere verilen yaşlı maaşının ne kadar olduğu, yapılan zam sonrasında belli oldu. 860 ve 1030 TL almak için hemen bunları yapın...



65 yaş ve üstü kişilere verilen yaşlı aylığı ile ilgili yeni açıklama geldi. Takvim'de yer alan habere göre; asgari ücret zamı sonrasında yaşlılık maaşı da arttı. Bu yıl yaşlılık aylığı 711.5 lira iken 864.89 lira olurken, engellilere ödenen aylık 851.95 liradan 1035.63 lira oldu. 2022 sayılı Kanun kapsamında ödenen aylıklar bir hizmet veya prim karşılığı olamayarak sosyal yardım niteliğine sahip. 

860 ve 1030 TL almak için hemen bunları yapın!

Yaşlılık Aylığı Şartları Nelerdir?

Gelirin beyan edilememesi, yanlışlık, usulsüzlük, sahte belge gibi durumların tespiti durumunda 65 yaş maaşı anında kesiliyor. Aynı zamanda nafaka alan ve bu nafaka miktarı asgari ücretin üçte birini aşan durumlarda kişiler yaşlılık aylığı alamıyor. İşte tüm şartlar:

Hiçbir sosyal güvence bulunmaması (SSK, BAĞKUR, Emekli Sandığı) (4A,4B,4C)

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak

Aylık gelirin muhtaçlık sınırının altında olması

65 yaşını doldurmuş olmak

860 ve 1030 TL almak için hemen bunları yapın!

65 YAŞ AYLIĞI NASIL VE NE ZAMAN ALINIR?

Aylığın bağlanması için Mal müdürlükleri/ Defterdarlıklar tarafından tüm belgelerin Genel Müdürlüğe eksiksiz olarak teslim edilmesi gerekiyor. Eksik bilgi olması halinde yapılacak yazışmalar sonucunda aylık bağlanması gecikebiliyor.

• İlk ödeme, Türkiye'deki herhangi bir T.C. Ziraat Bankası şubelerinde ardından yapılan ödemeler ise yine Türkiye genelinde bulunan herhangi bir PTT şubelerinden yapılabiliyor.

• 2022 sayılı Kanunu kapsamında ödenen aylıklar bir hizmet veya prim karşılığı olamayarak sosyal yardım niteliğinde oluyor. Bu aylıklar Mart, Haziran, Eylül, Aralık olmak üzere üçer aylık dönemlerle ödenebiliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön