29 / 04 / 2024

8'nci Doğal Taş Tasarım Yarışması'na son başvuru 29 Ekim'de!

8'nci Doğal Taş Tasarım Yarışması'na son başvuru 29 Ekim'de!

Doğal Taş Tasarım Yarışması Michelangelo’dan ilham aldı, “Fazlalıklardan Kutrul” sloganıyla başlayan 8. Doğal Taş Tasarım Yarışması için son başvuru tarihi 29 Ekim olarak açıklandı.



İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB), bu yıl 8'ncisi gerçekleşen Doğal Taş Tasarım Yarışması’nda Rönesans Dönemi'nin efsane sanatçısı Michelangelo’nun; ”Ben heykel yaratmıyorum, heykeller o taşların içinde zaten var, ben sadece fazlalıklardan kurtuluyorum” sözünden ilham aldı. “Fazlalıklardan Kurtul” sloganı ile başlayan yarışmada son başvuru tarihi 29 Ekim olarak açıklandı. 

Türkiye’de doğal taş kullanılanıp üretilebilir, ticarileşebilir ve özgün tasarım olması ana şartıyla doğal taş kullanımını arttırıcı, özendirici yeni tasarımın yanı sıra yeni ürünlerin ortaya konması amacıyla yola çıkan yarışma için başvurular 29 Ekim 2019’da sona erecek. Geçtiğimiz dönemlerde olduğu gibi bu yıl da projeler dijital kanal üzerinden İMİB’e iletilecek. Son başvuru tarihi olan 29 Ekim 2019’a kadar, www.dogaltastasarimyarismasi.com adresi üzerinden sadece online başvuru sistemi ile başvuru yapılabilecek. Türk taşlarının kullanılması zorunlu olan yarışma kapsamında doğal taşın teknik özellikleri ile endüstriyel olarak üretilebilir olmasına dikkat edilecek. T.C. Öğrenci ve Profesyonel olmak üzere iki farklı kategoride yarışabilecek yarışmacıların ekiplerinde en fazla 10 kişi yer alacak.

Profesyonel Kategori’de birincilik ödülü 15.000 TL, ikincilik ödülü 10.000 TL, üçüncülük ödülü 7.000 TL olurken T.C. Öğrenci Kategorisinde; birincilik ödülü 10.000 TL, ikincilik ödülü 5.000 TL, üçüncülük ödülü ise 2.500 TL olarak açıklandı.


Geri Dön