17 / 05 / 2024

9 bin 10 bin veren vardı! Emekli promosyonu değil, devlet herkese verecek! Şimdi hemen tıklayın

9 bin 10 bin veren vardı! Emekli promosyonu değil, devlet herkese verecek! Şimdi hemen tıklayın

Emekli promosyon furyasının ardından devlet de dar gelirlilere yönelik yardımlarını sıklaştırdı. İşte devlet tarafından gerçekleştirilecek son yardımın detayları...



DOĞUM YARDIMI: Birinci çocuk ve sonrası için 300 TL-600 TL arasında sosyal yardım sağlanıyor.

VEFAT YARDIMI: Eşi vefat eden ancak geliri olmayan kadınlara iki ayda bir 1.000 TL şeklinde destek veriliyor. Annesi, babası veya her ikisi de vefat eden çocuklar için 600 TL, yakınları vefat edenlere de aylık 1.062,68 TL destek sağlanıyor.

EĞİTİM YARDIMLARI: Sosyal güvencesi olmayan ve ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının örgün öğrenimine devam etmesi kapsamında ilk ve ortaöğretim çağındaki çocuklara öğrenim derecelerine göre aylık 90 ila 150 TL destek veriliyor.

DOĞALGAZ DESTEĞİ: Dar gelirlilere fatura bedeline göre yıllık 450 TL-1.150 TL arasında yardım yapılıyor.

ELEKTRİK DESTEĞİ: Geliri düşük hanelere, ortalama 75 ila 150 kilovatsaate karşılık gelecek tutar kadar nakdi destek sağlanıyor.

YAŞLI AYLIĞI: Herhangi bir sosyal güvencesi olmayan kişi ve eşini kapsayacak şekilde 65 yaş üstü vatandaşlara aylık 1.536,70 TL yardım yapılıyor.

ENGELLİ AYLIĞI: Sosyal güvencesi olmayan ve hane içindeki net geliri asgari ücretin altında olan engellilere aylık 1.226,69 TL ila 1.840 TL arasında maddi yardım sağlanıyor. Engelli yakınlarına da aylık 1.226,69 TL destek veriliyor.

GENEL SAĞLIK SİGORTASI PRİM ÖDEMELERİ: Sosyal güvencesi olmayan tüm vatandaşlara hükümet tarafından aylık 258,84 TL yardım yapılıyor.

SAĞLIK VE GEBELİK YARDIMLARI: 0-6 Yaş grubu çocuklar ve hamileler için 100-500 TL arasında sağlık yardımları veriliyor.

KRONİK HASTALIK YARDIMLARI: Tüberküloz ve SSPE hastalığı nedeniyle psiko-sosyal ve mali kayıp yaşayan hastalar için aylık 3.336,03 TL destek veriliyor.

Almanya'nın ucuzluk marketi Lidl'in 599 Euro'ya sattığı 'Türkiye tatili' kısa sürede tükendi!

Sözleşmeli memura kadro ne zaman gelecek? Tam 600 bin kişiyi ilgilendiriyor…

Bugün çeyrek altın ne kadar? 9 Eylül 2022 gram altın kaç TL? İşte 9 Eylül altında son durum


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön