02 / 05 / 2024

9 konut projesine toplam 7,5 milyar TL’lik yatırım!

9 konut projesine toplam 7,5 milyar TL’lik yatırım!

Nexonya, toplam 105 adet villa ve 344 adet konuttan oluşan 7 yeni projeye başladığını açıkladı. Söz konusu projelerin yüzde 20’sinin çıktığı an satıldığı öğrenildi.



Nexonya’nın konut sektöründeki yatırımları sürüyor. Nexonya Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koray Vural, yaptığı açıklamada konut projelerinde şehir merkezine yakın lokasyonları, villa projelerinde ise İstanbul’a yakın lokasyonları tercih ettiklerini ifade etti.

 9 konut projesine toplam 7,5 milyar TL’lik yatırım!

YÜZDE 20'Sİ SATILDI

2022 yılında temelleri atılan toplam 7 projenin satışa çıktığı an yüzde 20'sinin satıldığının altını çizen Başkan Ali Koray Vural, şu ifadeleri kullandı: “Sapanca, bölgenin en büyük projesi durumunda. Bunlara ek olarak; Pendik ve Gebze bölgelerinde faaliyete geçireceğimiz 2 proje ile beraber 9 proje için toplam 7,5 milyar liralık yatırım yaptık. Geçen sene içerisinde başladığımız projelerimizin teslimat tarihleri ağırlıklı olarak gelecek yılın ikinci yarısında olacak. Bankaların uyguladığı yüksek faiz tutarına rağmen 50 aya varan vadeler şeklinde uygun ödeme şartları oluşturduk.”

7 PROJE HANGİ BÖLGELERDE?

Nexonya Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koray Vural, 7 projenin Ümraniye, Maltepe, Çekmeköy, Şile, Üsküdar bölgelerinde birer adet ve Sapanca’da ise iki adet olduğunu söyledi.

 9 konut projesine toplam 7,5 milyar TL’lik yatırım!

İSTANBUL’DA KONUT FİYATLARI DÜŞECEK

Öte yandan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen 'Türkiye Yüzyılı Şehircilik Politikaları Çalıştayı'nda konut fiyatları ile ilgili olarak bir konuşma yaptı. 

Deprem bölgesine ve İstanbul’daki konut fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Mehmet Özhaseki: "Deprem bölgesinde yaklaşık 800 bine yakın bağımsız bölüm inşa edilecek. İstanbul'a birkaç yıl içerisinde toplam 500-600 bin konut inşa edecek. TOKİ de sosyal konut projeleri doğrultusunda çeşitli rakamlar verdi. Hatta kuralar da çekildi. Bütün bu projeleri gelecek bir sene içinde devreye aldığımız zaman fiyatların yavaş yavaş düşmeye başladığını göreceksiniz. Buna göre de birkaç yıl içinde konutu olmayan vatandaşlara da yeni fırsatlar doğacak diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, kentsel dönüşümün olduğuna vurgu yapan Bakan Özhaseki, "Türkiye’ye depreme hazır duruma getireceksek, bizler kentsel dönüşümü hızlı bir şekilde yapmamız gerekiyor” dedi.

İBB Genel Sekreteri Gökce’den çok konuşulacak kentsel dönüşüm eleştirisi! Kenti rantının yeni bir yolu mu?

Tapu sahiplerine müjde! Geriye dönük para iadesi yapılacak!

Emlak sektöründe yeni dönem! Resmen başladı!


Geri Dön