28 / 04 / 2024

Emlak sektöründe yeni dönem! Resmen başladı!

Emlak sektöründe yeni dönem! Resmen başladı!

Ticaret Bakanlığı'nın gayrimenkul satışlarında, sahte ilanlar üzerinden dolandırıcılık ve spekülatif fiyat artışlarını engellemek için yaptığı düzenlemeyle kimlik doğrulama ve yetki belgesi zorunluluğu 1 Kasım itibarıyla devreye girdi. Bu kapsamda, Edirne’deki emlakçılara yeni düzenleme anlatılacak.



Ticaret Bakanlığı’nın gayrimenkul ikinci el araç satışlarında, sahte ilanlar üzerinden dolandırıcılık ve spekülatif fiyat artışlarını engellemek için yaptığı düzenlemeyle kimlik doğrulama ve yetki belgesi zorunluluğu 1 Kasım 2023 tarihi itibari ile devreye girdi.
Söz konusu düzenleme çerçevesinde, bundan sonra ilan sitelerinde satış yapmak isteyen kişiler ve emlak ofisleri e-Devlet Kapısı sisteminden kimlik ya da yetki belgesi doğrulaması yapmak zorunda olacak. Gerçekleşen düzenleme ile beraber mevzuata aykırı davranan kişiler ile ilgili olarak her bir aykırılık için 10 bin Türk Lirası’ndan 100 bin Türk Lirası’na kadar idari para cezası uygulanabilecek.

Emlak sektöründe yeni dönem! Resmen başladı!

EDİRNE’DEKİ EMLAKÇILAR BİLGİLENDİRİLECEK

Edirne Hudut gazetesinden Olgay Güler’in haberine göre, Edirne Ticaret İl Müdürlüğü de konu ile ilgili olarak 16 Kasım 2023 Perşembe günü saat 10.00’da Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenecek toplantı ile beraber emlak sektöründe yapılan düzenlemeler ve Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) ile ilgili olarak bilgilendirme yapacak. Bahsi geçen toplantıya, Edirne’deki tüm emlakçıların katılım sağlaması bekleniyor.

Emlak sektöründe yeni dönem! Resmen başladı!

‘YETKİ BELGELERİNİ İMZALATMALILAR’

Edirne İnşaat Sanatkarları Esnaf Odası Başkan Vekili Yüksel Yüksel Meriç, söz konusu toplantıda genel olarak yeni düzenlemenin sektör temsilcilerine anlatılacağını ifade etti. Emlak kiralamak ve satmak isteyen kişilerin bundan sonra emlakçısına yetki belgesini imzalatması gerektiğine vurgu yapan Meriç, “En büyük problemimiz kayıt dışı emlakçıların işlem gerçekleştirmesi. Devletimizin 1 Kasım 2023 tarihi itibarıyla çıkardığı yetkilendirme belgesi olmayan kişilerin işlem yapamamasına yönelik bir uygulaması var. Bu belgeye sahip olmayan kişiler artık işlem yapamayacak. Aynı zamanda, müşterilimiz de emlakçılara mutlaka yetki belgelerini imzalatmaları lazım. Müşterilerimiz kiralık veya satılık da olsa ya da takip için olsa bile tek tek emlakçısına yetkisini verip imzalaması lazım” şeklinde konuştu.

İBB Genel Sekreteri Gökce’den çok konuşulacak kentsel dönüşüm eleştirisi! Kenti rantının yeni bir yolu mu?

Tapu sahiplerine müjde! Geriye dönük para iadesi yapılacak!

Galatasaray’dan deprem bölgesine 300 yeni konut müjdesi!


Geri Dön