28 / 08 / 2024

9.5 milyon ev sahibi yoksulluğa aday

9.5 milyon ev sahibi yoksulluğa aday

Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mustafa Su, Japonya gibi depreme hazırlıklı bir ülkede bile bu kadar büyük kayıpların yaşanmasının, sigortanın önemini bir defa daha gösterdiğini söyledi



Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mustafa Su, Japonya gibi depreme hazırlıklı bir ülkede bile bu kadar büyük kayıpların yaşanmasının, sigortanın önemini bir defa daha gösterdiğini söyledi. Su, “Coğrafi konumu sebebiyle her yıl yüzlerce defa yaşanan deprem, toprak kayması, su baskını gibi tabii ve sosyal felaketlere rağmen Türkiye 'deki 13 milyon konuttan sadece 3.5 milyonu zorunlu deprem sigortası, yaklaşık 2.2 milyonu da konut poliçesiyle yangın, infilak, fırtına, hırsızlık gibi çeşitli risklere karşı tedbir aldı ” dedi.

ZOR DURUMDA KALABİLİRİZ
Türkiye 'de sigortacılık sektörünün daha da güçlenmesinin stratejik bir zorunluluk olduğunu vurgulayan Mustafa Su, ülkemizde mutlaka sigorta bilincinin en üst seviyeye taşınması şart. Yaklaşık 9.5 milyon ev sahibi ve kiracı ise, ‘oynak zeminde ' bulunan Türkiye 'de deprem riskinin gerçekleşmesi durumunda ‘geleceğin yoksulu ' haline gelmeye aday durumda ” diye konuştu.
Türkiye


Geri Dön