28 / 04 / 2024

A-101'de süt ürünlerine büyük indirim, işte geçerli olacağı tarihler! İndirimli ürünlerin fiyatı...

 A-101'de süt ürünlerine büyük indirim, işte geçerli olacağı tarihler! İndirimli ürünlerin fiyatı...

Türkiye'de süt üretiminin düşmesinin ardından süt ve süt ürünlerine zam gelmesi bekleniyor. Zamlar öncesinde A-101 de süt ürünlerinde kampanya yaptı. Kampanya sadece 16 ve 22 Temmuz aralığında geçerli olacak.



Türkiye İstatistik Kurumu tarafından süt üretim endeksi verileri açıklandı. Buna göre Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ticari süt işletmeleri tarafından yapılan ayran üretimi %36,6, tereyağı üretimi %8,3, içme sütü üretimi %6,2, yoğurt üretimi %5,9 artarken; inek peyniri üretimi %3,6, toplanan inek sütü miktarı %1,6 azaldı.

Ocak-Mayıs döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre, tereyağı üretimi %41,2, ayran üretimi %30,7, yoğurt üretimi %4,1 artarken; içme sütü üretimi %6,5, inek peyniri üretimi %5,2 ve toplanan inek sütü miktarı %2,8 azaldı.

DONDURMA SÜTÜ ANKETE DAHİL DEĞİL

TÜİK ayrıca, yaptığı araştırmayla ilgili de şu notu düştü:  Bu haber bültenindeki istatistikler çiğ sütü girdi olarak kullanan ve "süthane işletmeciliği" ve "peynir imalatı" alanında faaliyet gösteren entegre süt işletmelerinin tamamına aylık olarak uygulanan anket çalışmasından elde edilmektedir. Anket kapsamına dondurma ve sütlü tatlı üreten işletmeler dahil değildir.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön