A-101- süt ürünleri Haberi
Türkiye İstatistik Kurumu tarafından süt üretim endeksi verileri açıklandı. Buna göre Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ticari süt işletmeleri tarafından yapılan ayran üretimi %36,6, tereyağı üretimi %8,3, içme sütü üretimi %6,2, yoğurt üretimi %5,9 artarken; inek peyniri üretimi %3,6, toplanan inek sütü miktarı %1,6 azaldı.
Ocak-Mayıs döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre, tereyağı üretimi %41,2, ayran üretimi %30,7, yoğurt üretimi %4,1 artarken; içme sütü üretimi %6,5, inek peyniri üretimi %5,2 ve toplanan inek sütü miktarı %2,8 azaldı.
DONDURMA SÜTÜ ANKETE DAHİL DEĞİL
TÜİK ayrıca, yaptığı araştırmayla ilgili de şu notu düştü: Bu haber bültenindeki istatistikler çiğ sütü girdi olarak kullanan ve "süthane işletmeciliği" ve "peynir imalatı" alanında faaliyet gösteren entegre süt işletmelerinin tamamına aylık olarak uygulanan anket çalışmasından...