29 / 08 / 2024

BİSAM açıkladı! Açlık sınırı asgari ücreti aştı, yoksulluk sınırı 67 bin 186 lira...

BİSAM açıkladı! Açlık sınırı asgari ücreti aştı, yoksulluk sınırı 67 bin 186 lira...

DİSK Birleşik Metal-İş’e bağlı BİSAM’ın yaptığı son araştırma kapsamında, dört kişilik bir ailenin temel ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için gereken açlık sınırı 19 bin 423 liraya kadar yükseldi. Yoksulluk sınırı ise 67 bin 186 lira oldu.



Türkiye’de yaşam maliyetlerinin hızla artması ile beraber vatandaşların bütçeleri zorlanmaya devam ediyor. DİSK Birleşik Metal-İş’e bağlı BİSAM’ın yaptığı araştırma, bu durumun somut verilerle ortaya koydu. Araştırmaya göre, dört kişilik bir ailenin temel gıda ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için ayda en az 19 bin 423 liraya ihtiyacı bulunuyor. Bu rakam, bir önceki aya göre önemli ölçüde artış gösterdiği kaydedildi.

Buna göre, açlık sınırı üzerinden hanehalkı tüketim harcamaları esas alınarak yapılan hesaplama sonuçlarına göre ise yoksulluk sınırı 67 bin 186 lira olarak gerçekleşmiş oldu.

TEK YAŞAMANIN MALİYETİ 31 BİNİ AŞTI

karar.com'da yer alan habere göre; Sağlıklı ve dengeli beslenmek için her aile ferdinin alması gereken kalori miktarı farklılık göstermektedir. Bu süreçte, yetişkin bir erkeğin sağlıklı ve dengeli beslenmesi için tüketmesi gereken gıdaların aylık karşılığı 5.421 liradır. Bu değer yetişkin bir kadın için 5.148, 15-18 yaş bir genç için 5.441, 4-6 yaş arası bir çocuk için 3.413 lira olduğu belirtildi.

Sağlıklı bir biçimde beslenmenin toplam aile bütçesine maliyeti ise 19 bin 423 lira olarak tespit edilmiştir. Bu tutar söz konusu ailenin sadece gıda için yapması gereken zorunlu harcama miktarındadır.

BİSAM açıkladı! Açlık sınırı asgari ücreti aştı, yoksulluk sınırı 67 bin 186 lira...

Öte yandan, eğitim, sağlık, barınma, eğlence, ısınma, ulaşım gibi giderler ile birlikte bir ailenin yapması gereken harcama tutarı 67 bin 186 liraya kadar ulaştığı ifade edildi. Tek başına yaşayan birinin, sağlıklı ve dengeli beslenmesi için yapması gereken mutfak harcamaları ile yaşamını idame ettirmek için yapması gereken barınma, ulaşım, eğitim, sağlık vb. harcamalarının toplam tutarı ise en az 31.181 lira olmalıdır. Buna göre tek başına yaşayan bir kişi için yoksulluk sınırı 31.181 lira olarak tespit edildi.

BİSAM açıkladı! Açlık ve yoksulluk sınırında asgari ücret eridi...

BİSAM: Yoksulluk sınırı 43 bin 623 TL, açlık sınırı 12 bin 612 TL!

4 kişilik bir ailenin açlık sınırı asgari ücreti geçti! Bisam tek tek rakamları açıkladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön