28 / 04 / 2024

4 kişilik bir ailenin açlık sınırı asgari ücreti geçti! Bisam tek tek rakamları açıkladı!

4 kişilik bir ailenin açlık sınırı asgari ücreti geçti! Bisam tek tek rakamları açıkladı!

Bilgi İşlem ve İstatistik Araştırma Merkezi (BİSAM) ağustos 2023 için açık sınırını açıkladı. 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı asgari ücreti geçti!



Bilgi İşlem ve İstatistik Araştırma Merkezi (BİSAM), 2023 ağustos ayı için önemli açıklamalarda bulundu. BİSAM'a göre, dört kişilik bir aile için sağlıklı beslenme açlık sınırı aylık 12,034 TL olarak belirlendi, bu rakamın asgari ücretin üzerinde olduğu dikkat çekti. 

BİSAM TEK TEK AÇIKLADI!

BİSAM Ağustos 2023 zaman dilimi için açlık ve yoksulluk sınırı ağustos verilerini açıkladı.

BİSAM tarafından açıklanan verilere göre; günlük harcama gereksinimi 400 TL, açlık sınırı 12 bin 34 TL, yoksulluk sınırı ise 40 bin TL olarak açıkladı.

 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı asgari ücreti geçti! Bisam tek tek rakamları açıkladı!

TÜİK VERİLERİNE GÖRE  4 KİŞİLİK BİR AİLENİN AÇLIK SINIRI12 BİN 34 LİRA!

TÜİK harcama gruplarına göre endeks verileri, 2003 yıllı madde fiyatları ile İstanbul Halk Ekmek, zincir market cari ay internet fiyatlarınsa göre dört kişilik bir ailenin sağlıklı ve dengeli beslenebilmesi için aylık yapması gereken harcama tutarı ağustos 2023 için 12 bin 34 lira oldu. 

Bu harcama tutarı sadece gıda için yapılması gereken minimum tutar olarak açıklanırken, açlık sınırı üzerinden hanehalkı tüketim harcamaları esas alınarak yapılan hesaplama sonuçlarına göre ise yoksulluk sınırı 41 bin 626 TL olarak kaydedildi.

  • Yetişkin bir erkeğin sağlıklı ve dengeli beslenebilmesi için tüketmesi gereken gıdaların aylık toplam tutarı 3 bin 301 liraya yükselirken,
  • Yetişkin bir kadın için 3 bin 145 TL,
  • 15-18 yaş bir genç için 3 bin 391 TL, 
  • 4-6 yaş arası bir çocuk için 2 bin 197 lira olarak hesaplandı. 
  • Sağlıklı bir biçimde beslenmenin toplam, aileye  maliyeti ise 12 bin 34 lira oldu.

 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı asgari ücreti geçti! Bisam tek tek rakamları açıkladı!

GÜNLÜK HARCAMA GEREKSİNİMİ 401 TL!

Günlük harcamalarda ağustos 2023’de en yüksek maliyet grubunu sıralandı buna göre;

  • Süt ve süt ürünleri grubu 130,25 liralık harcama gereksinimi ile ilk sırada yer aldı. 
  • Et, tavuk ve balık grubu için yapılması gereken minimum harcama tutarı ise 79,28 TL,
  • Sebze ve meyve için yapılması gereken günlük harcama tutarı ise 84,33 TL oldu.
  • Ekmek için yapılması gereken harcama tutarı günlük 33,38 TL, katı yağ ve sıvı yağ ise 23,42 TL, Yumurta için 8,13 TL, şeker, bal, reçel ve pekmez için ise 10,59 TL tutarında harcama yapılmaıs gerekiyor.

Ucuz un desteği sona erdi, ekmeğe zam kapıda! Ekmek 8 liraya çıkabilir!

Aile Bakanlığı'ndan sosyal destek alanlar şimdi bakın! Başvuran 3 bin 38 lira alıyor! SED yardımına yeni zam yapıldı mı?

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön